Forum > Tucson JM

KLIMATYZACJA - działa tylko podczas postoju

<< < (2/2)

pablomaxim:
Generalnie się na tym nie znam ale moim zdaniem to pojedź do Artura Paździorka w Mikołowie na ul. Podleskiej. Myślę, że da sobie z tym radę.

Namiary są w Nasze Warsztaty ale  przekleję ( to nie jest reklama )
Elektro Klima Artur PAŹDZIOREK
43-190 MIKOŁÓW
PODLESKA 34
tel 322260786

pterodaktyl:
Witam
Skoro wsio oki...to wydaje się, że to sprawa kanałów wentylacji - może zerwana jest klapka co przełącza strumień powietrza zimne- ciepłe?
Pozdrawiam

hoyrac:
Dodano: 2016-08-07, 15:14
Na wtorek jestem umówiony na wizytę w sugerowanym serwisie (w piątek wyjeżdżam na wakacje). Z klapami jest chyba OK,  bo grzeje ciepłem z silnika po przełączeniu na chłodzenie chłodzi poprawnie (na postoju). Czasami wywala mi błąd 19 ale po przełączeniu z grzania na chłodzenie problem znika i na "selfteście" mam 00. Przekłamuje cały czas czujnik oblodzeniowy, ale i tak nie ma to większego znaczenia, bo po jego odpięciu klima powinna przestać pracować ... a pracuje nadal, to samo zachowuje się po odłączeniu czujnika ciśnienia. Myślałem na początku, że to ten czujnik sieje błędem i wszystko głupieje, ale raczej problem siedzi gdzieś indziej. Na pewno podzielę się diagnozą i kosztem ewentualnej naprawy ;) zobaczymy co dalej... :-(

seboc:
Bylebys przez pomylke nie pojechal do serwisu na Strzechy (obok Krakowskiej).
Tam siedzia zlodzieje, pierdoly i lenie. Wymiane paska rozrzadu mi zawyrzyli o 50% (mimo wczesniej ustalonej ceny). Wymiana filtra paliwa zajela im 2,5 dnia roboczego a pojechalem na rutynowy przeglad po 60 kkm spakowany na wakacje. Problemu halasu z napedu nie zidentyfikowali w ogole podczas dwoch wizyt po 15kkm a bylo to uszkodzone lozysko przed sprzeglem wiskotycznym (koszt naprawy drobny, ale zatarcie groziloby katastrofa).
Sorry, troche OT, ale mam wiele powodoow by uznac ten (wowczas) autoryzowany serwis za nieprofesjonalny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej