Forum > Atos / Atos Prime
Kilka ogólnych pytań
Witek:
91 tys.
Nash_WDZ:
Żeby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj. Kilka dni temu moi rodzice kupili Atosa rocznik 99 wczoraj podczas jazdy zabrakło im paliwa nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że ani kontrolka ani wskazówka nie pokazywały małej ilości benzyny :-/ co więcej po zatankowaniu do pełna wskaźnik dalej jest w tym samym miejscu i pokazuje coś koło 1/4 pojemności :-? wie ktoś może czego to jest przyczyna? w sumie wczoraj mechanicy od dorabiania kluczy wyjmowali stacyjkę by dorobić kluczyk, bo ten który dostaliśmy do auta się do tego nie nadawał :shock: (poniżej dodaje zdjęcia dla przestrogi i jako ciekawostka), wiec może oni coś uszkodzili <co?> auto zarejestrowaliśmy dopiero dwa dni temu i nie do końca jeszcze wiadomo co gdzie jest. Drugie moje pytanie dotyczy świateł czy w momencie gdy są włączone powinna palić się jakaś kontrolka? wydaje mi się że w instrukcji którą gdzieś przeglądałem było coś wspomniane odnośnie kontrolki.
http://img95.imageshack.us/my.php?image=analiza01ey4.jpg
od lewej kluczyk dorobiony od prawej oryginał od Hyundaia
wlad:
--- Cytat: "Nash_WDZ" ---Drugie moje pytanie dotyczy świateł czy w momencie gdy są włączone powinna palić się jakaś kontrolka?
--- Koniec cytatu ---
nie ma kontrolki krotkich swiatel .
Witek:
Czujnik poziomu pewnie się gdzieś przyblokował (nie wiem kompletnie jak to wygląda, ale skoro ciągle jest 1/4 to pierwszy myśl taka, że gdzieś się przyblokował...
Odnośnie kluczyka, to ewidentnie widać, że kluczyk jest... przycięty po obu stronach... :o może Atos mieć nieciekawą przeszłość... - radzę sprawdzić...
Kontrolki świateł mijania nie ma, tylko wskaźniki i deska powinna się podświetlić.
Nash_WDZ:
wg. znajomego który ma stację kontroli pojazdów auto nie było nigdzie uderzone, sprawdzał grubość lakieru. Gostek co dorabiał klucz twierdził że ten jest po prostu mocno zużyty :-| auto do Polski przyjechało z Niemiec,gdzie stało kilka miesięcy u dealera, który to sprowadził je z Włoch... zawiłe to z lekka i dziwi mnie trochę czas jaki auto stało, w środku jest bardzo zadbane, nie widać po nim że ma te 9 latek... przebieg 76 000km też nie jest wielki. Przy kluczach które dostaliśmy do auta był jeszcze jeden podobno od alarmu który znajduje się gdzieś przy syrenie czy nawet w niej, ale jak szukaliśmy i dłubaliśmy to nic tam nie ma... :roll:
co do czujnika to mój ojciec twierdzi że gdzieś może być jakieś przepięcie z uwagi na to że wskaźnik wcześniej był na niewiele niższym poziomie :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona