Forum > Santa Fe SM
Problemy z zapłonem, wstryski
kml:
bog48, wymiana? regeneracja? Powiedz coś więcej, będzie ślad w archiwum.
santafer:
--- Cytat: "kml" ---.................. wymiana? regeneracja? Powiedz coś więcej, będzie ślad w archiwum.
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedź nie padła,więc ja odpowiem na podstawie własnego doświadczenia:
Uszkodzenie uszczelnienia przelewu na wtryskiwaczu powodije spadek ciśnienia w szynie.
Wtedy trzeba kręcić dłużej (w zasadzie temperatura zewn nie ma tu nic do rzeczy).
W skrajnym przypadku( (duzy przelew) nie da sie silnika uruchomić.
W moim przypadku nastapiła ustrrka na 2 cyl.Wymontowałem wtryskiwacz,zawiozłem do servis wtryskiwaczy-1 dzień 250 pln brutto.Montaz ,demontaż wtryskiwacza prosty.Wystarczy zdjąć intetcooler,do wykręcenia wystarczy gwiazdka 4 .
pzdo
pablo:
Witam,mam podobny problem,czesto po dluzszym postoju np w nocy auto mi nie pali lub ciezko lapie i trzeba dosc dlugo krecic,aby zapalil trzeba lekko go pociagnac i od razu lapie.Dodam tylko ze ponad miesiac temu wymienialem rozrzad i wydaje mi sie,ze przed wymiana auto zapalalo normalnie.
kml:
pablo, próbowales reklamować to w warsztacie?
BTW: czy komp może wykazać źle ustawiony rozrząd jako błąd?
pablo:
tak,bylem w warsztacie,facet powiedzial zeby dlugo czekac,az zgasnie lampla z kluczykiem i bedzie ok bo wedlug niego nic mu nie jest,ale niestety problem dalej istnieje,dzisiaj po dwoch dniach postoju w garazu nie zapalil,musialem go ciagnac na linke.
Nawigacja
[#] Następna strona