Forum > Santa Fe SM
Problemy z zapłonem, wstryski
kml:
pablo, NIE CIĄGAJ NA LINKĘ!!! To NIE jest zdrowe dla takiego silnika. Jedz sie podepnij pod kompa albo awanturuj się z kolesiem.
santafer:
@pablo,zanim pojedziesz na komp,zanim zrobisz gdzieś awanturę wypróbuj moją radę:
-sprawdź świece żarowe(choć przy plus kilka wystartuje bez świec)
to ważniejsze:
pojedż do jakiegokolwiek mechanika z żądaniem sprawdzenia przelewów na wtryskach
bez demontażu z silnika.(jakies 100 pln)
Wystarczy ,że jeden będzie nieprawny a oproblemy z rozruchem takie będą i objawy jakie opisujesz.
Pisałem o tym wyżej
Rozrząd winny ?-niemal nieprawdopodobne
a o ciąganiu zapomnij-pasków sie nie ciąga !!!
Powyższe na podstawie własnych doświadczeń,więc nie słuchaj nieuzasadnionych porad.wg mojej niewiele ryzykujesz,albo nic ..
pzdro
Dareq36:
..Panowie , powodów może byc wiele , ja osobiście zaczął bym od sprawdzenia świec żarowych ..( podobny opisany problem miał znajomy ..- tez w Santa Fe ).Rano mógł kręcic przez pare minut , a jak załapał , to chodził bardzo nierówno. Po wymianie świec żarowych ..( wszystkie były walniete !..) ..hultaj zapala , aż milo patrzec .
Pozdrawiam ..
santafer:
Świece na pewno ułatwiaja rozruch-po to są :-| .Ale bez przesady:silnik w przecietnym stanie technicznym i sprawnym akku zapali be problemu w tempminus 2 minus3 stopnieC.
Znowu mowie to na podstawie doswiadczen wlasnych.Swiece wymienilem w styczniu !!!! tego roku jak temp spadły do minus 6-8-już był problem .przy wyższych czyli do -3 startował prawie normalnie.silniki juz w zaniku z wszelkimi komorami są bardziej wrażliwe
na podgrzewanie niż wtrysk bezpośredni.
tfu nie o to chodziło :-/
Podtrzymuję :uszkodzone uszczelnienie przelewu na wtryskiwaczu lub wtryskiwaczach
jest najczęstszym powodem utrunionego rozruchu w silnikach z CR.
Wiecej już nie bede przekoywał Was :mrgreen: ,
poczytajcie fora angilelskie lub niemieckie na ten temat
pozdrawiam
Dareq36:
Tak , zgadzam sie z Tobą Santafer ( uszczelnienie przelewu na wtryskiwaczu lub wtryskiwaczach ), ale prawie w przypadku znajomego ..powodem były świece ..
Nawigacja
[#] Następna strona