Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Oleje
zkit:
Widzę, że nie potrafisz odpuścić spry, ale w innych tematach też traktowałeś innych z góry pojazując, że wiesz wszystko lepiej. Poczytaj uwagi innych na swój temat. Ja kończę tym dyskuję, ale domyślam sie, że ty kolego nie odpuścisz. Swoje na temat oleju napisałem, ale nie trzymają one średniego poziomu i mają odchyłki. Po prostu traktuj moje wypowiedzi jak by ich nie było. Pozdrawiam.
felkner:
ROTHMANS:
--- Cytat: "felkner" ---bez filtra cząstek
--- Koniec cytatu ---
coraz więcej ciekawych rzeczy się dowiaduje a w santa fe jest to ? ;-)
spry:
--- Cytat: "zkit" ---Widzę, że nie potrafisz odpuścić spry, ale w innych tematach też traktowałeś innych z góry pojazując, że wiesz wszystko lepiej. Poczytaj uwagi innych na swój temat.
--- Koniec cytatu ---
Muszę odpisać na jakieś ogólniki-a temat :OLEJ
Drogi kolego,zabieram głos w sprawach ,które przerabiałem: czyli oleje,opony,wtryskiwacze,hak,jazda z przyczepą kempingowa ,budowa układu napędowego- i w tych sprawach nie odpuszczę -jak sie wyraziłeś.jestem pewein tego co piszę.Nie znam się na blacharce i dresiarskim garażowym przyciemnianiu szyb i głosu nie zabieram na ten temat.Chętnie sie przyznam do błędu i niewiedzy o ile ktoś mi to udowodni.Pokój z Tobą Bracie -AMEN :mrgreen:
[ Dodano: 2012-03-10, 00:14 ]
--- Cytat: "felkner" ---koledzy mam zalanego od 9tys. CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W40 192tys km bez DPF-a , 113km 4WD 2.0 CRDI . Wcześniej nie wiem co było zalane.
Trochę zaworki mi dzwonią .Polecicie jaki olej zalać instrukcja mówi:
-|
--- Koniec cytatu ---
- masz duży przebieg
-prawdopodobnie jest jeszcze wiekszy niz licznik
-to nie zaworki dzwonią ,już dawno gniazda by powbijały,
masz luzy na elementach hydraulicznego kasowania luzów zaworowych
-są oleje dedykowane do diesli o dużych przebiegach
-ja w nie nie wierzę
-jeśli tylko jedyna rzecza ,która Tobie przeszkadza(zapewne tylko na wolnych obrotach),
jest to stukanie -rozważ wymianę tych elementów.
Nie robiłem ,cen nie znam -sama robocizna nie powinna byc droga.
Hulltay:
Kolego Rothmans jeżeli chodzi o filtr cząstek stałych to ten link naświetli trochę temat: http://pl.wikipedia.org/wiki/Filtr_cz%C4%85stek_sta%C5%82ych
Nawigacja
[#] Następna strona