Forum > Accent
Bierze olej
e-gen:
kml
Twój przykład jest bardzo dobry i pokazuje, że oleje się między sobą różnią - aczkolwiek to co uprzednio pisałeś odnosiło się do zachowania właściwości oleju w niskich temperaturach.
Jest bardzo prawdopodobne, że podobny efekt mógłbyś uzyskać przechodząc z 0W50 Castrola na olej 0W50 innego producenta.
kml:
e-gen, prawda prawda ale to jest fajny przykład poniewaz producent pozostał ten sam :)
Miromat:
Doczytałem się we włoskiej instrukcji obsługi (tylko taką mam , bo auto z Włoch), że dopuszczalne zużycie oleju wynosi 1 litr na 1500km. A przy eksploatacji w ciężkich warunkach nawet 1 litr na 1000km. Czy w waszych polskich instrukcjach dla Accenta II też tak piszą?
BartBartez:
Owszem instrukcja instrukcją. Ale przyjmimy realnie - 1 litr na 1500km = 6 litrów na 9000 km = silnik do remontu
e-gen:
--- Cytat: "Miromat" ---Doczytałem się we włoskiej instrukcji obsługi (tylko taką mam , bo auto z Włoch), że dopuszczalne zużycie oleju wynosi 1 litr na 1500km. A przy eksploatacji w ciężkich warunkach nawet 1 litr na 1000km.
--- Koniec cytatu ---
dramat, chyba że chodzi o pierwsze tysiąc kilometrów - właśnie czytam Owner Manuala którego ściągnąłem z hmaservice.com i nigdzie nie widzę paragrafu o zwiększonym zużyciu oleju - w której sekcji włoskiej instrukcji wyczytałeś ten zapis??
Nawigacja
[#] Następna strona