Forum > Tucson TL
1.6 TGDI 4WD 7DCT cvs 1.7 CRDI 2WD 7DCT
solo:
Witam,
Za ok. 6 tygodni obieram Tucsona 2016
Mam jeszcze szanse zmienic model:
1.6 TGDI 4WD 7DCT 177km
na
1.7 CRDI 2WD 7DCT 144km
jazda 70% miasto, zadnych gor; interesuje mnie cisza i spokojna jazda;)
w moim przypaku i Tucsona lepiej bedzie wziac CRDI? Boje sie, ze benzyniak mi sie kiedys zagrzeje i 'zawiesi" sie automatyczna skrzynia - a moze niepotrzebnie.Jak sie on sprawuje na tych dieslach, z gory dzieki za info.
Finalna informacje musze miec do konca tygodnia i ciagle nie moge sie zdecydowac: o
wąski:
Dodano: 2016-06-28, 21:41
Ja mam wlaśnie 1.6 tgdi 4wd 7dct 177 km. Zrobilem nim ok 6 tys km 90% miasto i nic z Twoich obaw mnie nie dopadło, wręcz przeciwnie wszystko działa pięknie. Skrzynia równiutko zmienia biegi. No i w razie zimy masz 4wd 😊 Jeśli chodzi o ciszę to auto jest rewelacyjnie wygłuszone. Czego się bać jest 5 lat gwarancji 😊 Ja jestem bardzo zadowolony z wyboru.
cinek1:
A jak ze spalaniem tej benzyny?
wąski:
Miasto ok 11 l/100 km
PS.
Jest osobny temat dotyczący spalania 😊
Miras2016:
Ja też mam 1.6 tgdi 4wd, przejbieg 8500 km. Napęd 4wd w zimie to poezja! W lecie raczej tych zalet się nie wykorzysta. Co do spalania to zależy jaką masz nogę :) Mi na trasie wychodzi około 7.5 litra, w mieście 10 l. Średnie spalanie między tankowaniami, które pokazuje komputer to 8.7 l. Wysoki moment obrotowy daje frajdę z jazdy, gdy potrzebujesz pocisnąć to się nie zawiedziesz! Co do hałasu to najcichszy samochód jaki miałem.
Nawigacja
[#] Następna strona