Forum > Accent
Do czego służy ta śrubka??
Grzesik1:
to nA zdjeciu to mi rurke przypomina a nie srubke ;o
tomaszeknce:
ale tam w środku jest ta śrubka, ona jest tam w tej rurce
Vex:
Jakbys jeszce napisal co to znaczy "dojsc do ladu". W Pony co prawda srubka na przepustnicy byla w innym miejscu pelny wtrysk i mozna bylo regulowac obroty biegu jalowego, tak zeby np. nie spadaly ponizej 1100 rpm.
tomaszeknce:
pokręciłem nią i teraz nie wiem jak ją wyregulować żeby były dobre obroty i mam jeszcze jedno pytanie co może być powodem gaśnięcia samochodu na gazie, na benzynie chodzi dobrze a przy przełączeniu na gaz po odjęciu gazu obroty bardzo skaczą i samochod potrafi mi zgasnąć wymieniłem cały reduktor na nowy, był regulowany i to nic nie pomagało co może to powodować?? nie chce znowu wymieniać czegoś i dokładać jak to nie to, ostatni przy kolektorze ssącym jest wyjściówka podłączyłem do niej kabel przez który jest dodatkowo zasysane powietrze i obroty sie trochę wyregulowały że mi nie gaśnie ale chyba tak nie powinno być bo to wyjście było zabezpieczone
Vex:
Zalezy od czego jest ta srubka :) Jesli pelni taka sama funkcje jak opisalem to na wlaczonym silniku wkrecasz lub wykrecasz a obroty albo sie podnosza albo spadaja. Zadnej filozofii nie ma. Jak jest dokladnie w Accencie to nie wiem, bo nie przerabialem tematu ani nie ogladalem przepustnicy.
Nawigacja
[#] Następna strona