Forum > i20
[i20 PB] Tarczobębny i klocki
steyr:
Cześć,
wymieniał ktoś ww. elementy w I20, jeśli tak to na jakie? Musze wymienić tarczobębny, tak biją że idzie zęby pogubić :roll: Jak i tarczobębny to i klocki, chociaż ich jest większa połowa zamontowane jakieś koreańskie możliwe że Sakura. Zastanawiam się nad kompletem z ATE, cena trochę wysoka ale znalazłem też opcję tańszą w postaci tarczobębnów producenta Febi i kloci hamulcowe Textar-a? Co sądzicie o ww. zestawach?
bedik:
Ja wymieniłem tarczo bębny na komplet ATE. Wymieniłem z powodu bicia tarczy tak jak i w twoim. Pierwsza sprawa to zastanów się dlaczego bije ci tarcza. Ja wymieniłem na nowy komplet nie zastanawiając się dlaczego się skrzywiła, a później już na nowej tarczy okazało się że blokuje się tłoczek hamulcowy i koło strasznie się grzało i przypalilem lekko nowe klocki. Jeśli masz taką możliwość to odrazu wszystko sprawdź wyczyść nasmaruj prowadnice a przede wszystkim sprawdź tłoczek. Mój tłoczek niby się wysuwał i nic po nim nie było widać a podemontarzu okazało się że ma mały rant i to wystarczyło. Więc proponuję zrobić odrazu cały zacisk z wymianą tłoczek i wszystkich uszczelnień, mnie cały komplet na jedno koło kosztował 50 zł. Co do tarcz firmy ATE to nie miałem większych problemów, klocki ciężko wchodziły na zacisk i musiałem je lekko spiłowac pilnikiem. Jeżdżę już na nich rok czasu, nawet ostatnio sprawdzałem je przy regulacji ręcznego i nic nie pokojącego nie widziałem. Jedyne co mi się zdążyło usłyszeć to delikatne ciche podpiskiwanie przy pakowaniu, ale to mogło pochodzić z przednich hamulców przy których nic nie robiłem
de_assis:
Bedik, jaki przebieg i który rok auta - ciekaw jestem bo musze sie w koncu u siebie wziąć, od dawna mi tam cos puka, z przodu szalu nie bylo jak rozebralem gdy klocek sie rozlecial wiec i z tylu kto wie moze i tloczek trzeb bedzie wymieniac.
steyr:
Ostatnio wszystko rozbierałem i staczałem rant na tarczobębnach. Prowadnice nigdy nie były smarowane. Jedna była tak zapieczona że musiałem sie wspomagać hamulcem przy wykręcaniu sworznia prowadnicy. Za takie ASO dziękuje. Przyczyna bicia tarcz jest prosta, na powierzchni tarczobębnów mam kilka punktów gdzie jest dosłownie wyrwany kawałek tarczy. Nie wiem, wygląda mi to na korozję miedzykrystaliczną i osłabienie struktury materiału. Założyłeś komplet ATE i jeszcze musiałeś piłować klocki? Nie żartuja, za taką cenę ~400zł spodziewałbym się zestawu na Tip Top. Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiał przy wymianie klocków jeszcze kombinować z nimi. A różne auta przerobiłem i zakładałem klocki różnych producentów. Póki co zastanawiam się nad zestawem Metelli.
bedik:
Auto 2010 r przebieg około 40000 bicie wystąpiło po 5 latach(trochę szybko i przy tym przebiegu) ale widać jak ASO serwisuje auta wszystko wyglądało tak jak by od nowości nikt nie dotykał hamulców. Klocki zerwane więc jakość ich była kiepska ręczny stał w miejscu wszystko zapieczone. Klocki ATE też pilowalem bo trochę za duże i ciężko wchodziły.
Nawigacja
[#] Następna strona