Autor Wątek: [Lantra J2] Z opon stale ulatuje powietrze. Nie ma dziury.  (Przeczytany 7918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kub3k

• Gość
Witam,
Pojawił się kolejny problem z moim hultajem...
Od kiedy zaczęły się mrozy losowo spada powietrze w oponach.
Teraz stał trochę bo miałem problem z silnikiem, przedwczoraj napompowałem 3 opony, wczoraj wieczorem patrze, a tu 2 znowu na kapciu.
Fakt, że opony są już stare bodajże 99' ale czy to możliwe, żeby aż tak szybko puszczały powietrze? Czy może to być wina zaworów?

edit: korekta gramatyczna tytułu

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
[Lantra J2] Z opon stale ulatuje powietrze. Nie ma dziury.
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Luty 2012, 16:44:15 »
Może Ci ktoś spuszcza powietrze w nocy :)
Jedź do wulkanizatora, na zime sie takie rzeczy dzieją, parcieją gumy, woda wchodzi między opone a rant felgi i wiadomo co sie dzieje po zamarznięciu oraz własnie puszczają wentyle.

Nie dowiesz sie póki nie zdejmiesz opony, lub popatrz zanuzając ową oponke pod wodą  :-P

Bzzz

• Gość
Re: Stale spadające powietrze w oponach
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Luty 2012, 17:46:32 »
Cytat: "kub3k"
Witam,
 losowo spada powietrze w oponach.

u mnie jest raczej na odwrót, na dole nie ma ale za to w górnej części opony zawsze jest  :roll:
masz przerdzewiały rant felgi, trzeba zdjąć oponę szczotką drucianą przeczyścić rant i wiso, no chyba że ktoś uraczył ciebie jakimś gwoździem

ROTHMANS

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Luty 2012, 18:41:52 »
Cytat: "Bzzz"
trzeba zdjąć oponę szczotką drucianą przeczyścić rant i wiso

Racja na pewno to pomoże ale ogólnie wiesz hmmm wstydził bym się przyznawać że mam opony z 99 roku  :-?  Człowieku przecież to Twoje bezpieczeństwo nie mówiąc już o rodzinie, widziałeś kiedyś jak zachowuje się samochód jak mu strzeli przednia opona i na liczniku ma coś koło 100 km/h? Powodzenia :!:

A wracając do tematu na 100% masz przyrdzewiałe felgi od wewnętrznej strony, czyszczenie pomoże

yankeshy

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Luty 2012, 22:05:48 »
Moim zdaniem to wina wentyli,powinno się je wymieniać przy każdej przekładce (jeśli to robisz) z zimowych na letnie....Jak by nie było to wypada raz na sezon...jak złapiesz za zaworek i go przegniesz to pewnie zauważysz,że jest spękany,jeśli w spękania dostanie się woda i przymarznie to powietrze uchodzi,wymień wentyle i po sprawie...

[ Komentarz dodany przez: BartBartez: 2012-03-01, 09:25 ]
Koniec wróżenia z fusów. Temat zamykam. Jeśli zainteresowany będzie się chciał dowiedzieć dlaczego ucieka powietrze to odwiedzi wulkanizację.