Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Świecąca się kontrolka filtra paliwa
Waldemar:
Witam
Znowu coś się z....... już mam dość tego ,do rzeczy na wolnych obrotach pali się kontrolka filtra paliwa po zwiększeniu obrotów gaśnie ,spuściłem z dołu ropy że niby woda w paliwie dalej to samo przeczyściłem wtyczki i nie wiem już co to jest :oops: .Jeszcze mam taką myśl jak poszły mi diody w alternatorze 3 lata temu to też filtr się palił ,akumulator i brek zacząłem mierzyć napięcie i bez obciążenia na wolnych obrotach mam 13,75V i tak myślę że chyba jedna dioda poszła w alternatorze jak włączę światła ładowanie się nie zmienia ale jak włączę dmuchawę to spada na 12,08V na wolnych obrotach na II pozycji + do tego światła to napięcie wraca na 13,35V lub dmuchawa coś miesza z napięciem.
Jak macie jakieś pomysły Proszę o podpowiedzi
Pozdrawiam Waldek
[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-03-09, 11:51 ]
Tagowanie tematu.
Hulltay:
Jak dla mnie Przyjacielu to problem z napięciem ładowania, zdecydowanie za mało u mnie na wolnych obrotach dawał prawie 15 V na aku. ewentualnie regulator napięcia coś świruje i od tego głupieje elektronika.
Waldemar:
Hulltay twoje słowa mnie utwierdziły że będzie coś z alternatorem :evil: !Zdarzyła mi się taka rzecz dzień wcześniej ładowałem akumulator odpiąłem klemę - ,i wczoraj jadę po 1km zapaliły się kontrolki akumulatora ,filtra paliwa i break i zaraz zgasły i pewno w tym czasie się coś swajczyło tylko dla czego ? i właśnie potem zaczęła się świecić filtr paliwa na wolnych obrotach ,tak dumam głośno akumulator był naładowany i nie przyjął napięcia z alternatora i zrobiło cofkę z napięciem :?:
Kurako:
ale wydaje mi się, że akumulator zawsze przyjmie napięcie z alternatora..
Hulltay:
Tak jak napisał Kurako tzw. cofka jest tu raczej bardzo mało prawdopodobna (zresztą są zabezpieczenia) bo aku zje cały prąd który dostaje minus to co idzie na obsługę urządzeń elektrycznych, obstawiałbym w tym przypadku regulator napięcia. Sprawdź go może w pierwszym rzędzie.
Nawigacja
[#] Następna strona