Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Świecąca się kontrolka filtra paliwa
Probably:
W Lantrze miałem podobnie. Nikt nie potrafił mi tego jednoznacznie zdiagnozować, jednego dnia kontrolki wariowały, po czym następnego wszystko wracało do normy..
Aż kiedyś podczas jazdy silnik zgasł, wszystkie kontrolki również ... słowem.. amen w pacierzu.
Okazało się, że winowajcą był regler. Najpierw wariował aż w końcu padł całkiem..
Także, podobnie jak kolega..proponuje sprawdzić regulator w pierwszej kolejności.
Waldemar:
Dzięki za podpowiedzi ,zauważyłem jeszcze jedną rzecz jak jest silnik zimny obroty około 950 to się nie zapala ale gdy silnik się trochu nagrzeje i obroty spadnął do 900 to zaczyna świecić potem do 1700 gaśnie mierzyłem jeszcze raz wczoraj bez obciążenia daje 13,90 V z obciążeniem światła 13,70V ,a jak dodam dmuchawę to 12,08 v.Ciekawi mnie jeszcze akumulator mierzyłem go bez odpalenia miał 13,5 V czy to możliwe?
felkner:
Waldemar:
Dla Potomnych :-D
Długo się nie odzywałem ale czekałem na flotę ,a więc tak alternator padł całkowicie przebicie na uzwojeniu, regulator napięcia padł i jakieś plastiki w środku rozdudkane reanimacja 600 zeta lub 700 stówek nowy z gwarancją ,już tego nie komentuję :oops:
felkner:
Nawigacja
[#] Następna strona