Autor Wątek: [Accent X3] Uszczelki wydechu  (Przeczytany 4706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SebaSRS

• Gość
[Accent X3] Uszczelki wydechu
« dnia: 05 Maj 2016, 21:38:28 »
Cześć,
Ostatnio wymieniając kolektor wydechowy przy okazji postanowiłem wspawać nową plecionkę wydechu (albo odwrotnie chcąc wymienić plecionkę zauważyłem uszkodzony kolektor).
 Przy demontażu kompletnego wydechu musiałem odkręcić (a raczej uciąć) śruby mocujące tłumik końcowy z środkowym (tutaj uwaga - w flanszy tłumika końcowego jest gwint M12, flansza tłumika środkowego jest przelotowa). Uszczelka rozleciała się przy demontażu więc musiałem kupić nową -  i tu pojawił się problem.
Moja uszczelka miała średnicę rury ok 45mm.
W intercarsie mieli na miejscu uszczelkę bosala 256-798 (wg. katalogu do accenta), niestety średnica to OIDP 51mm. Potem zamówiłem uszczelkę bosala 256-398 (wg katalogu również powinna pasować), ta fi ma ok 54mm  :shock:
Więc żadna z nich nie jest taka która by mi pasowała.

Wiec może ktoś poratuje jakimś numerem części/informacją jaka uszczelka tłumika końcowego pasuje do accenta 1.5, 12V z 1997roku.
Przy okazji może ktoś wie jaki ma numer uszczelka tłumika środkowego (ta mocowana na 3 śruby)?

Oczywiście wszystkie połączenia smaruję pastą do tłumików, ale flansze nie są równe i uszczelkę muszę dać.

SebaSRS

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2016, 21:48:16 »
Niestety ta strona mi nie działa (ani na Google chrome, ani na IE, ani na tablecie)...  :roll:

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maj 2016, 19:09:07 »
Dziś są kłopoty.

Zobacz tutaj http://hyundai.afora.ru/eur/

[ Dodano: 2016-05-18, 19:08 ]

Już działa.

SebaSRS

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maj 2016, 21:44:51 »
Ok, uszczelka znaleziona.
Okazuje się że uszczelka firmy Fischer automotive - FA1, i numerze 890-915 ma wymiar wewnętrzny 47,5mm i wg. wszystkich znaków na niebie i ziemi powinna pasować.  :-)

Tu chciałbym pochwalić obsługę klienta w FA1 - na następny dzień po wysłaniu e-mailu miałem rysunek techniczny uszczelki ;-)