Forum > Tucson TL

[Tucson TL] Dołożone przednie czujniki parkowania do wersji

<< < (2/3) > >>

cinek1:
A czy one nie maja mozliwosci podpiecia tak aby pokazywane byly jak tylne na wyswietlaczu? Jaki koszt?

ochomak:

--- Cytuj ---Mam fabrycznie czujniki przód i tył. Działają ok , piszczenie + wizualizacja na ekranie.
Ale co było dla mnie dziwne to, że przy dojeździe do przeszkody bardzo wolno nie aktywują się same , trzeba kliknąć klawisz. Jak nie włączysz wjedziesz w przeszkodę. Trochę lipa - w VW aktywują się same w prędkości parkingowej. Serwis rozkłada ręce i mówi że nie może aktywować włączania samoczynnego. Generalnie to nic nie mogą..... Zaktualizowali mi mapy i jest trochę lepiej - Halina z gazowni już nie mówi "ulicze" tylko "ulicę".
--- Koniec cytatu ---
Masakra z tym przyciskiem. Trzeba pamiętać o załączaniu przednich czujników przy manewrowaniu. W moim przypadku to nawet w serwisie się dziwili że to jest tak rozwiązane.

pppan21:

--- Cytat: "wuser" ---Ma ktoś dołożone do wersji Comfort przednie czujniki parkowania ?
Ja sobie je domówiłem i mam kłopot, bo działają jakoś chimerycznie i natarczywie.

--- Koniec cytatu ---

Jakiej firmy masz czujniki?

Mój dealer twierdzi, że jedna polska firma opracowuje czujniki podłączane do fabrycznej instalacji Hyundaia. Do Tucsona w wersji Comfort - powinny się pojawić za 2-3 tygodnie (podobno są już w testach).

Jestem w takiej samej sytuacji - świadomie wybrałem Comforta (bo kluczyk a nie karta), doposażyłem (Navi, LED) i czekam na te czujniki. Dam znać, kiedy je zamontuję.

Tutaj link do przykładowych czujników tej firmy (jeszcze nie tych dedykowanych do Tucsona):

http://www.emg-poland.pl/index.php?EMG=7740efa166b809ef37dc182dd9a5cc2e&opcode=WYBIERZ%20KATEGORIE&param=182

Pozdrawiam

PP

==============

cinek1:
A jaka cena bedzie cos wiesz? Jaka navi dokladales i jaka cena? I to LED co to jest?

marekj:
Światła LED zapewne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej