Autor Wątek: [Accent LC] Klimatyzacja  (Przeczytany 4150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jorvaskr

• Gość
[Accent LC] Klimatyzacja
« dnia: 18 Maj 2016, 14:46:58 »
Witam wszystkich. Nie pamiętam czy od momentu kupna samochodu czy też po pewnym czasie pojawił się problem dotyczący klimatyzacji. Auto posiadam 2 lata. Gdy włączę klimę wydaje ona specyficzny świszczący dźwięk, nie potrafię go do niczego porównać. Gdy dodam gazu i obroty silnika się zwiększą to dźwięk znika i klimy wcale nie słychać. Moje pytanie do Was, czy to normalne bo w sumie silnik 1.3 więc może mu ciężko gdy klima włączona? Jak u was wygląda sytuacja gdy załączycie klimę? Co to może być Panowie? Dzięki, pozdrawiam :)

Offline kosmos2011

• Giełda
[Accent LC] Klimatyzacja
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maj 2016, 18:46:11 »
Ten odgłos to realnie z którego miejsca się wydobywa.

Jorvaskr

• Gość
[Accent LC] Klimatyzacja
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maj 2016, 22:12:54 »
Jakby spod maski. Jak włączę klimatyzację to od razu jest ten dźwięk. W piątek odbieram samochód od lakiernika to może nagram krótki filmik z dźwiękiem. Chyba, że nie potrzebujesz. Nie wiem czy to klima wytwarza ten dźwięk czy coś innego.

[ Dodano: 2016-05-19, 19:07 ]
Panowie, ktoś coś? Nikt nie wie co to może być?

SebaSRS

• Gość
[Accent LC] Klimatyzacja
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwiec 2016, 19:15:28 »
Może to dźwięk wentylatora ? Może ktoś dał za mało oleju do układu? Może mało czynnika ?

Ja bym zaczął od zrobienia porządnego serwisu klimy, a potem szukał dalej :)

Jorvaskr

• Gość
[Accent LC] Klimatyzacja
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Listopad 2016, 13:22:28 »
Byłem u elektryka, okazało się że przewód był przerwany. Włącznik i przekaźniki są sprawne. Także podświetlenie wróciło. Mam jeszcze pytanie odnośnie klimatyzacji. Które bezpieczniki i przekaźniki wymontować aby całkowicie rozłączyć klimę, sprężarki etc.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Accent LC] Klimatyzacja
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopad 2016, 18:05:12 »
Wyjmij przekaźnik od klimy ze skrzynki koło filtra powietrza.