Forum > i20

[i20 PB] Tylne hamulce, dudnienie, stuki oraz dziwny stuk pr

<< < (3/4) > >>

Jacaw:
Dziękuję wszystkim za sugestie, jak widać generalnie chyba będzie się trzeba samemu temu przyjrzeć, bo trochę już nie mam sił do ASO. Coraz bardziej mam wrażenie, że dużo jest prawdy w tym powiedzeniu, że mechanicy w ASO to bardzo dobrzy specjaliści od... wymieniania części.

Ja rozumiem, że najgorsze są takie przypadki - jak te moje stuki, które wychodzą podczas normalnego użytkowania i niekiedy ciężko je zademonstrować na miejscu, ale mimo wszystko wydaje mi się, że ASO podchodzi do tego olewacko.

steyr:
Miałem styczność z ASO Toyot-y w Krk, tzn. odbywałem tam praktykę miesięczną to co nie co się dowiedziałem. Ostatnio rozbierałem hamulce w I20 dziewczyny tak jak pisałem. Auto było do 80kkm serwisowane w BB. Prowadnice zacisków nie były w ogóle nasmarowane, jedną prowadnice wykręcałem za pomocą młotka i zacisku hamulcowego bez jednego klock-a. Oczywiście nie wrzucam wszystkich ASO do jednego wora, zapewne są takie warte polecenia oddziały. pozdrawiam

Jacaw:
Coś się u mnie zaczęła "niekończąca się opowieść... z hamulcami w tle". W sobotę musiałem korzystać z lawety, bo po drodze bardzo nagrzało mi się tylne lewe koło i znów podejrzenie pada na hamulce. W ASO miałem już wymieniane szczęki, we własnym zakresie wymieniłem tarcze (bo były spalone), a teraz kolejny problem. Do mechanika (już nie ASO, wybrałem polecany na tym forum warsztat Misiek z Katowic) jestem umówiony na środę i zobaczymy co wyjdzie. Niestety obecna aura i ogólnie okres zimowy nie sprzyja własnoręcznym naprawą, jeśli nie ma się odpowiedniego pomieszczenia. :-(

Mam jednak takie pytanie bonus, czy jest możliwe, aby Hyundai i20 (PBT z 2011) mający ESP wymagał, żeby po zmianie tarczo-bębnów trzeba było coś w komputerze ustawiać ? Mi się wydaje, że nie, ale może to jest bardziej skomplikowane niż mi się wydaje ?

Flancowany:
Witam, czy ktoś remontując w i20 z 2010 tylne hamulce tarczowe, miał problemy z nabyciem zestawu naprawczego do zacisków oraz linek i przewodów?

Czy ktoś coś wie o różnicach w budowie układu hamulcowego w obrębie tego samego rocznika?

kosmos2011:
Jeśli były różnice to mogły wynikać z miejsca montowania auta. Co do części wpisujesz vin http://epc.japancars.ru/hyundai/ odnajdujesz numer oryginału i szukasz oryginału lub zamiennika.

Indie

http://epc.japancars.ru/hyundai/#c3Q9PTUwfHx5ZWFyPT0yMDEwfHxyZWdpb249PUVVUnx8c3RzPT17IjEwIjoiXHUwNDIwXHUwNDRiXHUwNDNkXHUwNDNlXHUwNDNhIiwiMjAiOiIyMDEwIFx1MDQxNVx1MDQxMlx1MDQyMFx1MDQxZVx1MDQxZlx1MDQxMCIsIjMwIjoiMjAxMCBpMjAgMDggKElORElBIFBMQU5ULUVVUikgKDIwMDgtKSIsIjQwIjoiXHUwNDI4XHUwNDMwXHUwNDQxXHUwNDQxXHUwNDM4IiwiNTAiOiI1MDUyNyBcdTA0MzdcdTA0MzBcdTA0MzRcdTA0M2RcdTA0NGZcdTA0NGYgXHUwNDNlXHUwNDQxXHUwNDRjIn18fGNjPT1JRVVSUFBCMHx8Y2F0PT1JRVVSUFBCMDh8fFJlZ2lvbjI9PUVFTC9FRVIvfHxmMjM9PTFKMHx8Z3JvdXA9PUNIfHx3PT01MDUyN3x8cGFnZTUwPT01MDUyNzEy

Turcja

http://epc.japancars.ru/hyundai/#c3Q9PTUwfHx5ZWFyPT0yMDEwfHxyZWdpb249PUVVUnx8c3RzPT17IjEwIjoiXHUwNDIwXHUwNDRiXHUwNDNkXHUwNDNlXHUwNDNhIiwiMjAiOiIyMDEwIFx1MDQxNVx1MDQxMlx1MDQyMFx1MDQxZVx1MDQxZlx1MDQxMCIsIjMwIjoiMjAxMCBpMjAgMTAgKFRVUktFWSBQTEFOVC1FVVIpICgyMDEwLSkiLCI0MCI6Ilx1MDQyOFx1MDQzMFx1MDQ0MVx1MDQ0MVx1MDQzOCIsIjUwIjoiNTA1MjcgXHUwNDM3XHUwNDMwXHUwNDM0XHUwNDNkXHUwNDRmXHUwNDRmIFx1MDQzZVx1MDQ0MVx1MDQ0YyJ9fHxjYz09VEVVUlBQQlR8fGNhdD09VEVVUlBQQlQxMHx8UmVnaW9uMj09RUVML3x8ZjIzPT00UDB8fGdyb3VwPT1DSHx8dz09NTA1Mjd8fHBhZ2U1MD09NTA1MjcxMg%3D%3D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej