Forum > i20

[i20 PB] Osłony silnika i20

<< < (3/3)

de_assis:
Ze strony sprzedawcy, jakiegokolwiek.
Nazywam sprawe po imieniu i tyle.

skrzyp53:
Witam
Podłączm się do tematu osłony silnika.
Czy ktoś może wie coś o osłonach z tworzywa
firmy REZAW PLAST,są zdecydowanie tańsze a też spełniają swoją rolę.Zgóry dzięki za podpowiedź.

de_assis:
Na allegro są jakieś oslony i po 50 czy 100zl . Ktos montowal?

Kam-mil:

--- Cytat: "de_assis" ---Na allegro są jakieś oslony i po 50 czy 100zl . Ktos montowal?
--- Koniec cytatu ---

To co ja widziałem na allegro (właśnie w takich cenach 49zł, 50zł) to były osłony lewe lub prawe. A takie osłony każdy i20 ma. Jak podniesiesz maskę silnika, to zobaczysz z prawej strony samochodu osłonę pod paskiem klinowym i tymi urządzeniami które on napędza. I symetrycznie z drugiej strony też taką osłonę zobaczysz. I je właśnie sprzedają na Allegro.
Natomiast na środku między zderzakiem a silnikiem jest dziura. I osłona za którą firma Sheriff życzy sobie 600-700zł to jest na ten pusty środek. I tych na Allegro nie widziałem.

stalowiak:
http://allegro.pl/stalowa-oslona-silnika-skrzyni-biegow-hyundai-i20-i3131852435.html osłona pod silnik i skrzynię do i20. A może ktoś sam taką osłonę wykombinował? Zastanawiam się nad zrobieniem takiej jak płyta pod silnik w aucie rajdowym. Ktoś ma jakieś podpowiedzi, porady?

[ Dodano: 2013-10-05, 20:38 ]
Działał ktoś z osłoną pod silnik coś? Cena w ciągu roku raczej nic nie spadła. Może komuś udało się dobrać osłonę z innego auta?

Podzieli się ktoś poradami? Moje auto przestało w garażu od kwietnia i nie miałem możliwości nic przy nim porobić. Chciałbym przed zimą mu zasłonić silnik. Jakieś podpowiedzi?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej