Forum > i20
[i20 PB] Osłony silnika i20
el capitan:
Mój hultaj, ma wreszcie osłonięte wnetrzności;) - w aso zamontowałem osłonę silnika i skrzyni biegów dedykowaną dla i20 a wyprodukowana przez firme sheriff.
Wydaje mi sie, że to dobre rozwiązanie - mające wiele zalet. Jedyne negatywne opinie dotyczace takiego montażu mówią o ewentualnym pogorszeniu wentylacji komory silnikowej, co oczywiscie może mieć miejsce.
Już dostrzegalna zaletą montazu jest odrobinę mniejszy hałas podczas dużych prędkości na autostradzie - podczas jazdy miejsckiej nie dostrzegam tu żadnych różnić. Dodatkowo a w zasadzie przede wszystkim cała ta brej z ulicy nie zadomawia się pod maską.
Tyle jeśli chodzi o pierwsze wrażenia - zobaczymy jak będzie dalej.
PAWELO1968:
A najważniejsze-ile zapłaciłeś i w którym aso?Ja np.mam problemy ze zwierzątkami które mi wchodzą[kuna,kot]na cieplutki silnik.Pozdro!
jozjag:
Też chodzi mi to po głowie :?: , myślę że to będzie dobre rozwiązanie :idea: bo na dzień dzisiejszy po 20 tys. km silnik mam cały zachlapany różnym szajsem który leży na drogach :-/ (szczególnie zima).
el capitan:
Założyłem w Grisbi-Tre w Poznaniu - szybciutko, montaz około 30 minut. Te osłony montowane sa w fabryczne punkty montażowe, więc nie ma potrzeby wiercenia itp. Cena "startowa" z montażem około 700 zł. Ja dostałem całkiem sporą zniżkę;) ale jak pomarudzicie to tez na pewno coś utargujecie.
ps. pewnikiem jak powiesz, ze jestes z forum hyundaia i kolega zakładał i chwalił itp...;) to już masz 50 zł w kieszeni;)
de_assis:
A można taką osłone kupic osobno ale nie w ASO? Bo 700zł to lichwa.
Nawigacja
[#] Następna strona