Autor Wątek: [ix35 EL] Metaliczny dźwięk przy zmianie biegów i ruszaniu  (Przeczytany 3778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elmerek81

• Gość
[ix35 EL] Metaliczny dźwięk przy zmianie biegów i ruszaniu
« dnia: 09 Kwiecień 2016, 10:43:27 »
Witam

mam problem z Hyundai IX35 2.0MPI 4WD. A mianowicie podczas ruszania słychać jakieś luzy w okolicy skrzyni biegów tak jakby coś było luźne bądź drgające. Natomiast podczas dojazdu do skrzyżowania i redukcji biegu np. na 2 i dodawaniu gazu na niskich obrotach słychać metaliczny dźwięk tak jakby coś drgało. Dzieje się tak na wszystkich biegach przy niskich obrotach. Natomiast jak jadę szybciej i obroty są wyższe nic nie słychać. Byłem dzisiaj u mechanika i pierwsza diagnoza mówi o reduktorze tym zaraz za skrzynią co rozdziela napęd. Moje pytanie brzmi czy można ten element regenerować czy lepiej kupić używkę ? Z jakimi kosztami regeneracji mogę się liczyć ? Koszt zakupu używki w granicach 900 - 1500 zł pytanie czy warto

predki

• Gość
[ix35 EL] Metaliczny dźwięk przy zmianie biegów i ruszaniu
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwiecień 2016, 21:13:00 »
Witam kolego i co z twoja sprawą mam podobny objaw wymieniłem rolki wszystkie , sprawdzone łożysko alternatora, jeszcze niby koła pasowe się  psuja  ale nie wiem sam ktoś mi mówił ze te 4wd tak mają