Autor Wątek: [Santa Fe CM] Problem z rejestracją, brak informacji na tema  (Przeczytany 3598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Daro

• Gość
[Santa Fe CM] Problem z rejestracją, brak informacji na tema
« dnia: 09 Kwiecień 2016, 09:07:51 »
Witam,

Od dłuższego czasu jestem posiadaczem Santa Fe II. Kupiłem go w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. W tym roku wróciłem do Polski a miesiąc temu przypłynął też samochód. Z urzędem celnym nie było większych problemów ale problem zaczął się przy jego rejestracji i przeglądzie technicznym.
Ale do początku. Zamontowałem światła tylne przeciwmgielne, założyłem hak holowniczy i teraz diagnosta nie może znaleźć informacji na temat maksymalnej wagi dopuszczalnej, maksymalnej wagi przyczepki, nacisków na osie. Wewnątrz pojazdu mam tabliczkę ale 2 pola określające wagę są nie wypisane.
I teraz moja prośba. Może ktoś z Was ma ten sam model i może mi udostępnić te dane. Ja już czekam ponad 2 tygodnie na informację z Huyndai Polska, Dubai się nie odpowiada a samochód czeka na rejestrację :(.

Snafa Fe z 2011, kupiony w 2012,
pojemność 3,5l benzyna, automat,
VIN KMHSH81G6CU854463
Silnik G6DC....

z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam,

felkner

• Gość
[Santa Fe CM] Problem z rejestracją, brak informacji na temat dopuszczalnych nac
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwiecień 2016, 11:15:03 »

Daro

• Gość
[Santa Fe CM] Problem z rejestracją, brak informacji na temat dopuszczalnych nac
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwiecień 2016, 10:40:13 »
W końcu dodzwoniłem się do konkretnej osoby w  Dubaju i udało mi się uzyskać jedynie dopuszczalną masę całkowitą która wynosi 2495kg jednak na temat nacisków na osie nic nie mają
odnośnie przyczepki dostałem coś takiego
bez własnego hamulca - 750kg

z hamulcem
12% - 2000kg
10% - 2300kg
8% - 3200kg

gość nie umiał mi wytłumaczyć co to są te %

wie ktoś co to oznacza ???

dalej czekam na informacje z Korei, może oni wyślą mi jakie są dopuszczalne naciski na osie

[ Dodano: 2016-04-25, 10:21 ]
Witam,

Samochód zarejestrowany.
Niestety nie udało mi się uzyskać europejskiego duplikatu certyfikatu homologacji bo mój samochód takiego nie posiada. Hyundai Polska skierował mnie do bezpośredniego importera mojego samochodu czyli Hyundai UAE.
Ale skończyło się to na oględzinach rzeczoznawcy, wystawionym przez niego dokumencie z potrzebnymi danymi i to pozwoliło mi zarejestrować samochód.

Pozdrawiam,
Darek