Autor Wątek: Kontrolki akumulator i hamulec ręczny  (Przeczytany 9008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dsc1

• Gość
Kontrolki akumulator i hamulec ręczny
« dnia: 07 Kwiecień 2016, 13:49:14 »
Witam wszystkich,
ostatnio zapalają mi się kontroli od akumulatora i hamulca ręcznego, przy spadu obrotów( jak wybijam na luz), co to może oznaczać, wcześniej świeciły się wyraźnie a przez ostatnie 2 dni jak wbiję na luz zaczynają delikatnie świecić ale nie świecą wyraźnie

wald

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Kwiecień 2016, 16:38:07 »
Te dwie lampki są zdubowlane gdy jest problem z ładowaniem akumulatora.

Offline Titus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwiecień 2016, 14:15:50 »
Przy braku ładowania zaświeciła mi się jeszcze kontrolka od wody w filtrze paliwa

Offline Stachhu

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwiec 2016, 16:34:39 »

Dodano: 2016-06-25, 16:34
Cześć,

mam ten sam problem jaki wspomniałeś. Dziś odpalam auto i ledwie widzę, ale nie do końca zgasła mi kontrolka aku i ręcznego. Jak u Ciebie zakończyła się sytuacja?

Podobny problem z ledwie żarzącą się kontrolką aku miałem w seicento. Wymiana alternatora, a potem po 3 miesiącach od nowa. Okazało się oczywiście, zez problem leży w kablu uziemiającym silnik.

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwiec 2016, 13:34:21 »
Identyczny problem miałem w Santa Fe - dwa razy  - zapalała mi się kontrolka ładowania, hamulca ręcznego i wody w filtrze paliwa - to jest objaw awarii alternatora a dokładniej mostek prostowniczy do wymiany.
Najlepsze jest że zanim doszedłem do tego za pierwszym razem przejechałem w tym stanie ok 100km na światłach, klimie i kilku rozruchach silnika :) za drugim razem byłem już przygotowany i od razu skierowałem Santka do warsztatu.
W przypadku mojego Santka obie awarie altka wypalały świece żarowe - podobno taki urok, na pocieszenie spec powiedział że i tak mam szczęście bo zdarza się że wypala jednostkę sterującą