Forum > Tucson TL

Alusy, opony w naszych Tusconach

<< < (7/13) > >>

cinek1:
Kibic pewnie masz racje ale to sa rozterki i zawsze jest jakies ale to samo kupic uzywane markowe czy np nowe a marki niszowej? Wiele osob ktore znam tez maja te dylematy :))

wąski:

Dodano: 2016-07-04, 07:20
Pozostaje jeszcze temat ubezpieczenia. Czy ubezpieczalnia nie bedzie robić problemu w razie dzwona zimą? Ja bym się bał w swoim aucie zakładać całoroczne gumy, dlatego od razu przy zakupie auta wziąłem w pakiecie dodatkowy komplet felg i opon na zimę.

konik6k1:

--- Cytat: "kibic" ---Opony wielosezonowe ("na każdą pogodę") są kompromisem. Ok latem będą lepsze niż zimówki i mniej będą się ślizgać zimą od opon letnich ale sorry będą gorsze latem od letnich i zimą od zimówek. Cudów nie ma. To chemia i fizyka.

Dlatego zawsze latem będę jeździł na letnich a zimą na zimówkach. I dziwią mnie te kilkuset złotowe oszczędności ludzi którzy kupują samochód za ok. 100 koła.

Przepraszam ale nie uznaję kompromisów w temacie mojego bezpieczeństwa.
--- Koniec cytatu ---
]

Każdy ma swoje zdanie i rację na temat opon :) Opona Nokian o której mowa to opona bardziej zimowa niż wielosezonowa :) a co do bezpieczeństwa można przejrzeć jak testy jak ta opona wypada w porównaniu z letnimi i zimowymi ;)

Ja uznaję zasadę sprawdź sam zanim wydasz opinię :) Dla mnie ta opona zimą i latem w deszcz jest idealna.

Jak wcześniej pisałem posiadam na kilku samochodach różne opony wielkosezonowe i mam już zdanie wyrobione na temat kilku modeli. Z czystym sumieniem mogę polecić dwie opony:

Nokiany i Michelin Crossclimate   :)

macka:
a z innej beczki...

koła 17" czy 19" ?? - mam dylemat które wybrać przy odbiorze auta...

Pomińcie względy wizualne, bo tu 19" górują..
Bardziej chodzi mi o wasze praktyczne doświadczenia z jazdy
na chwilę obecną mam zamówione 17" - żeby do nich kupić zimówki

kolega #wąski jest za większymi...:)

t0mall:
Ja mam 19.Auto dobrze na nich jeździ ale powyżej 80km/h hałas na gorszym asfalcie jest straszny.Komfort jazdy jest dobry.
Musisz wybrać ciszej i bardziej komfortowo czy większe ładniejsze koła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej