Forum > Tucson TL

Alusy, opony w naszych Tusconach

<< < (8/13) > >>

slawekk:
Ja mam 19" na lato i 17" na zimę. Oczywiście jeśli chodzi o estetykę to 19" wyglądają o wiele ładniej. Natomiast jeśli chodzi o komfort to 17" są o wiele lepsze pod względem tłumienia wszelkich nierówności itp. Co do poziomu hałasu nie zauważyłem jakiejś wielkiej różnicy. Ja mam u siebie cały komplet wraz z czujnikami TPMS.

macka:
ze względów praktycznych wybór padł na 17"... dzięki za odpowiedzi na moje pytanie... tylko utwierdziliście w moim wyborze:)))) auto odbieram w czwartek:))

jabol_ek:
Dla wszystkich zainteresowanych co się stanie jak nie będziemy mieli czujnika ciśnienia w oponach odpowiadam, że poza komunikatem na wyświetlaczu to nic więcej. Jest to informacja z serwisu Hyundaia w Opolu, pan twierdził że nie jest konieczne kupowania opon z tym że czujnikiem. Pozdrawiam

slawekk:
Potwierdzam mnie też poinformowali w salonie że będzie się świeciło ostrzeżenie, ale ja nie lubię jak mam komunikat lub kontrolke która mówi ze coś tam nie działa zwłaszcza w nowym samochodzie. Juz raz czujniki mi się przydały wiec wole je mieć.

Kubowy:
Wydaje mi się (a nawet jestem prawie przekonany) że tak jak w innych autach (np w Citroenie C5, którego jeszcze posiadam) czujniki są zintegrowane z zaworem do pompowania i nie mają nic wspólnego z oponą poza tym że pokazują jakie jest w niej ciśnienie. W oponach nie ma żadnego czujnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej