Autor Wątek: [Accent LC] problem z wkreceniem na obroty  (Przeczytany 13875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dawidson23

• Gość
[Accent LC] problem z wkreceniem na obroty
« dnia: 12 Luty 2012, 00:00:51 »
Witam, moj hyundai cos zeswirowal. Gdy dodaje gazu auto tak jakby zastanawialo sie czy zwiekszyc obroty czy nie i dopiero po chwili otrzymuje pozadany efekt. Wyglada to tak jakby łapał drugi oddech. Nie wiem czym to moze byc spowodowane. Na LPG objawy sa praktycznie nie odczuwalne ale nie mowie ze ich nie ma za to na benzynie jest kiepsko. Myslalem ze jest to spowodowane katalizatorem ale po wymianie problem dalej jest. Prosze o pomoc. przepustnica tez dobrze dziala z tego co widze po ogledzinach. wtryski tez dzialaja. moze cos dalej na wydechu? srodkowy tłumik? prosze o pomoc

doman76

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Luty 2012, 02:48:21 »
Reset komputera poprzez odpięcie klemy na 10min nie pomaga? Nie masz żadnych błędów?
Spróbój odpiąć przepływomierz i pojeździć

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Luty 2012, 09:34:12 »
Nie pomaga. Auto stalo pare dni bez akumlatora wiec komputer sie zresetowal na pewno. auto odpalalem nawet bez przeplywomierza i to samo.

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Luty 2012, 15:00:25 »
Więcej pali?
Filtr powietrza kiedy wymieniałeś?

doman76

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Luty 2012, 22:32:31 »
CHECK Ci nie świeci? Ja bym proponował podpiecie do kompa bo może być to jakiś czujnik np. przepustnicy.

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Luty 2012, 12:33:14 »
Mam stozek zalozony ale systematycznie go czyszcze. Przed chwila odpialem  wydech za katalizatorem bo myslalem ze to przez ktorys z tłumikow ale to nie to. Auto jak sie lekko doda gazu zamiast zwiekszyc obroty to mysli i nie ma przyspieszenia, dopiero jak sie da wiecej gazu to sie wkreca. A co do spalania to nie zauwazylem zadnych zmian. No chyba ze takie ze jak zatankuje za 50 to przejezdzam coraz mniej km ale to juz chyba zalezne jest od ceny paliwa

[ Dodano: 2012-02-14, 12:38 ]
aha jeszcze cos zauwazylem. Jak sie go troche zdusi- znaczy sie szybko wrzuce 2 bieg- to czasami auto strzeli na wydechu. Wydaje mi sie ze to moze miec jakis zwiazek z tym ze sie nie wkreca na obroty. A CHECK ENGINE sie nie swieci.

doman76

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Luty 2012, 06:45:52 »
mi to pasuje na zbyt ubogą mieszanke. Po odpieciu kompa na benzynie podczas pierwszej jazdy tak miales? Moim zdaniem regulacja/naprawa lpg lub świece/kable

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Luty 2012, 17:58:44 »
No tak przy pierwszym odpaleniu bylo to strasznie czuc. Kable i swiece wymienialem jakies 5 tys temu. Moze cewka?? Ale w takim razie dlaczego auto strzela na wydechu? Strzelilo nawet jak byl odkrecony wydech zaraz za katalizatorem.

werni

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Październik 2012, 16:42:08 »
Miło jakby kolega napisał czy problem rozwiązany. Mam podobny problem i mechanik stawia na wtryski albo ECU od gazu

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Październik 2012, 18:40:11 »
Nie rozwiazalem problemu ale wykrecilem przeplywomierz i okazalo sie ze jest troche uszkodzony. Musze poszukac jakiegos innego na spróbowanie czy to on jest problemem.

werni

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Październik 2012, 19:13:20 »
dzisiaj po wymianie filtra paliwa problem ustąpił. jak widać przy zapchanym filtrze przy niskich obrotach pąpka paliwa podaja na tyle mało paliwa, że nie ma siły przejść przez filter, dopiero przy wiekszych obrotach rośnie ciśnienie i sie przebija. Na nowym filtzre przeciorałem go lekko na 1-2 biegu i juz dobrze jeżdzi.. prawie.
Dzisiaj w czasie jazdy jak wrzuciłem na luz zapaliły sie wszystkie kontrolki, jak wrzuciłem bieg zgasły i tak dwa razy sie powtórzyło i spokój...
Do tego w czasie jazdy 3 razu w ciagu 15km zaczęła mi na jakieś 30sek migać kontrolka check po czym gasła na stałe. Czy może to dotyczyć tego, że resetowałem ECU przez odpięcie klem na całą noc? Teraz ucze go jazdy na benzynie z pełnym bakiem + przy okazji STP.

dawidson23

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Październik 2012, 16:23:04 »
Panowie ja z kolei poszukuje przepływomierza. Wiem ze jeden temat to juz poruszal ale tam pisza tylko o firmie kimoto a ona praktycznie nie istnieje. Gdzie i jaki najlepiej kupic przepływomierz?

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Październik 2012, 21:39:19 »
dawidson23, trzeba w takim razie szukać w necie. Mają np. w IC ale cena jest daleko od Kimoto...