Forum > Lantra

[Lantra J1] Łożyska kół. Wymiana. Jak sprawdzić które ?

(1/4) > >>

antek1122:
Witam. Podejrzewam że mojej Lantrze nie podobają się już łożyska kół  :-P Przy prędkości od 60 wzwyż słychać buczenie. Nie potrafię się nawet domyślić które to koła.. Jak to sprawdzić w najprostszy sposób ? Dodam że po jeździe"slalomem" buczenie jest w obu kierunkach taki samo. Jak wymienić i ewentualnie które z jakiej firmy najlepiej zamówić..

ps. co do tematu że źle jeździ na benzynce poprawiło się jak stał bez aku przy wymianie alternatora ;] Po resecie kompa jest już ok więc dzieki ;]

Fazi:
Nie napisałeś o które łożyska ci chodzi ;-) , czy przód czy tył. Jeśli chodzi o tył to nie musisz slalomem jeździć, wystarczy przysłuchać się na zakrętach, jeśli skręcasz powiedzmy przy prędkości 40km/h w prawo i słyszysz buczenie to lewe łożysko pada. Adekwatnie w drugą stronę. Jeśli chodzi o przód, o ile dobrze pamiętam jak znajomy mi sprawdzał łożyska z przodu (też nie mogłem określić które) sprawdzał luz na kołach, na jednym dało się go wyczuć na drugim nie (jednak ja zdecydowałem się na wymianę z obu stron).

antek1122:
chce wymienić tylne łożyska. Kupie na 2 koła tylko powiedzcie mi z jakiej firmy mam kupić? nie chce jakiegoś gó**a tylko coś dobrego. Jak mam je wymienić ? z jaką siłą dokręcić?

waldi678:
w j2 łożyska tylnie są razem z piastami, dokręca się je do oporu jak łożyska przednie.

antek1122:
no w j1 nie ma z piastą. I nie wiem czy jak dokręcę na maxaa to czy mogą uledz uszkodzeniu.
;]

[ Komentarz dodany przez: Złośnik: 2012-03-14, 15:05 ]
Wulgaryzmy. Za następne będzie ostrzeżenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej