Autor Wątek: [Accent MC] Brak płytki elektronicznej w kluczyku.  (Przeczytany 5128 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FENIKS

• Gość
[Accent MC] Brak płytki elektronicznej w kluczyku.
« dnia: 22 Styczeń 2016, 01:31:23 »
Witam serdecznie.
Zakupiłem Hyundaia Accenta MC jak na dole w opisie i problem mam tego typu że posiadam dwa kluczyki ( to akurat nie problem ;) ) lecz w jednym brak płytki z elektroniką do otwierania centralnego zamka i to spory problem.
Jest Immobiliser  i odpalam bez problemu ale gdy zamknę z kluczyka centralny zamek pierwszym kluczem to drugi już mogę sobie schować do kieszeni bo oczywiście można otworzyć drzwi kluczykiem ale wiadomo co sie stanie ;) czyli sąsiedzi w oknach bo alarm wyje jak dziki. Proszę o podpowiedź, pomoc czy jest szansa kupić kluczyk z płytką i jakoś zakodować alarm bo sam czujnik od Immobilisera ze starego pilota ( kluczyka ) jak widzę można przełożyć.
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Styczeń 2016, 21:33:33 »
Oryginalny kluczyk ma numer 81996-1E400 na allegro jest parę, ale mają usunięte naklejki z numerem więc trudno powiedzieć z czym mamy do czynienia.

Sprawdź jakie będą koszty tego wszystkiego bo trzeba jeszcze zaprogramować pilota i w sumie będziesz miał dwa urządzenia zużyte kilkuletnim używaniem więc lepiej kupić nową centralkę z pilotami.

FENIKS

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Styczeń 2016, 21:46:12 »
Dzięki Kosmos za podpowiedź, znalazłem na Allegro samego pilota do mojej centralki oczywiście nowego 120zł ale właśnie nie mam pojęcia ile kosztuje programowanie. Zobaczę może gdzieś znajdę informacje jaki koszt programowania i kto może to zrobić prócz ASO bo tam to pewnie cena że boli.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Styczeń 2016, 21:02:09 »
Programowanie oryginalnego pilota centralnego zamka.

Stosujemy program i interfejs z tego tematu.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090&postdays=0&postorder=asc&start=0

W interfejsie musimy połączyć piny odpowiadające pinom w OBD k-line i code save. Poniżej na zdjęciu jest widok gniazda OBD i oznaczenia cyfrowe pinów nie są takie same jak pinów w interfejsie.

Procedura programowania:

Poniżej film z użyciem innego programu, ale idea taka sama.

Nie jestem pewien w 100% że to zadziała więc jest potrzeba testu.

FENIKS

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2016, 00:56:08 »
Wielkie dzięki Kosmos jak tylko dojdzie pilot udaje się z nim do pewnego Pana klucznika ;) który dorabia wszystko, koduje immobiliser i jak twierdzi programuje piloty do centralki. Jak już będzie po, to oczywiście napisze czy coś z tego wyszło. Biorę laptopa z Twoją wstawką żeby pokazać co i jak gdyby Pan miał problem.