Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Fotel

(1/3) > >>

Artek0:
Witam, potrzebuję pomocy odnośnie fotela, chodzi o fotel pasażera.

Dostanę gdzieś taki element(zaznaczony na czerwono)? Mam strasznie porysowany i chciałbym go wymienić. Szukałem ale nie mogłem znaleźć. Może wy coś pomożecie?

aladar:
Witam,
Czy jest możliwa regulacja fotela(siedziska) kierowcy(góra-dół), ale od strony kolan, nie od d...(tyłu)?
Czy istnieją inne fotele, inny kształt siedziska, do IX35 - rocznik 2010?

Kupiłem samochód około 3 miesiące temu i mam problem z ustawieniem fotela, tzn po przejechaniu 20-30 km zaczyna boleć mnie udo w prawej nodze w miejscu gdzie kończy się siedzisko. Spotkał się ktoś z czymś takim, znalazł rozwiązanie?
Szukałem trochę w necie, ale 99% postów związanych jest z bólem pleców, a te akurat mnie nie bolą.

jacek2:
Niestety fotel jest jaki jest i nic z nim nie zrobisz. Problem z fotelem to tylko łuszcząca się gąbka, i opadający samoistnie w dół. Mam auto też z tego rocznika i wszystko już przerabiałem.....

aladar:

--- Cytat: "jacek2" ---... i opadający samoistnie w dół...
--- Koniec cytatu ---
 - to też, na początku myślałem, że sam sobie opuszczałem(chociaż tego nie pamiętałem i zacząłem się martwić, że to problemy z pamięcią :) ).
Mimo, że tylko ja jeżdżę tym samochodem, to  muszę często ustawiać fotel, może to jest przyczyną "niewygody-bólu", że nie zawsze trafiam z dobrym ustawieniem.
Może jednak ktoś rozwiązał ten problem i się tym podzieli.
Zrobiłem niedawno około 400 km, ale dobrze, że większość autostradą i mogłem korzystać z tempomatu, to noga trochę odpoczywała.

R0KTEMU:
Ergonomia foteli w tych modelach pozostawia wiele do życzenia. Jeszcze tak niewygodnego fotela nie miałem w żadnym samochodzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej