Tylny spryskiwacz działa?
Santa ma jedną wspólną pompkę na przód i tył, ale u mnie było tak, że przód nie działał a tył tak.
Żeby wymienić pompkę trzeba odkręcić przednią część prawego nadkola, najlepiej skręcić sobie koła do oporu (dawałem raz w jedną, raz w drugą - tak, żeby było wygodnie), odgiąć nadkole, przeciąć trytytkę, którą mocowana jest pompa do zbiorniczka, wyciągnąć pompkę ze zbiorniczka (jest jedna, mocowana na wcisk przez gumową uszczelkę) - ucieknie wtedy płyn ze zbiorniczka - ja miałem mało, więc nawet nie łapałem - i wypiąć wtyczkę.
Nową pompkę trzeba wyposażyć w uszczelkę (zdemontowaną ze starej pompki - moja po kilkunastu latach nie miała żadnego śladu zużycia, czy uszkodzenia), czasem nowa uszczelka jest w zestawie - należy uszczelkę zamontować do zbiornika (jeżeli dobrze pamiętam - uszczelka to dość gruby pierścień z nacięciem po obwodzie - trzeba "objąć" ściankę zbiorniczka - czyli ścianka wchodzi w to nacięcie - jak zobaczysz uszczelkę - od razu zrozumiesz o co mi chodzi), wcisnąć nową pompkę, przypiąć pompkę nową trytytką (przeplatając przez "uszka" w zbiorniczku), podpiąć wtyczkę i gotowe.
Jest też taka opcja, że wyciągniesz starą pompkę a uszczelka zostanie w zbiorniczku na miejscu - mi się nie udało i wyciągnąłem pompkę z uszczelką - stąd opis jak to z powrotem zamontować lub ewentualnie sprawdzić, czy uszczelka dobrze siedzi :-)
Roboty, jeżeli masz nową pompkę, jest na 15 minut wliczając szukanie zagubionych wkrętów mocujących nadkole ;-)