Forum > Matrix / ix20

[Matrix] Idzie mróz, jak odpalać gdy świateł nie można wyłąc

(1/2) > >>

TomPL:
W moim Matrixie nawet w pozycji "OFF" przy odpalania zapalają się światła mijania a gdy włączona jest dmuchawa to jeszcze i klima włącza się automatycznie. Gdy rano mamy mróz -15 (a ma być jeszcze gorzej!) dla akumulatora każde obciążenie może mieć znaczenie. Co można więc w takim przypadku zrobić?
Dmuchawę ustawiam w pozycję "0" i klima się nie włączy, ale co zrobić ze światłami? Przestawić w pozycję "światła postojowe"? To powinno być mniejsze obciążenie...
Jakieś inne pomysły?

Jureq:
jeśli po włączeniu pozycyjnych mijania gasną to wystarczy

TomPL:
W pozycji "1" palą się tylko pozycyjne, ale za to palą się już przed uruchomieniem silnika. I tak źle i tak nie dobrze  :-?
Dzisiaj rano przy -15 odpalił bez problemu, jutro ma być -18...

yanek:
Co do klimy, idzie ustawić na każdą inną pozycję poza nawiew na szybę. Wtedy nie włącza się automatycznie. Co do świateł - tu chyba pozostaje wizyta u auto-elektryka, bo takie samoistne włączanie się świateł to nie normalka w Matrixach.

TomPL:
Wiem, że "idzie ustawić", ale zima nawiew na szyby to podstawa!
Co do świateł, to chyba jest trochę inaczej niż pisałem, tzn. przy ustawieniu "OFF" światła mijania zapalają się natychmiast po odpaleniu silnika, więc chyba jednak nie obciąża to akumulatora przy rozruchu. Ale pewności nie mam...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej