Forum > Getz

Filtr paliwa

<< < (3/3)

szyps:

--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "albert" ---Ostatnie egzemplarze Hyundai Getz 1,5 CRDi 60kW 12V były montowane w 2004r., ale na rynku planowo pojawiały się jeszcze w 2005r., stąd data produkcji w numerze VIN.
--- Koniec cytatu ---

Silnik D3EA był montowany w Getz w okresie 01.07.2003-01.08.2005

"Krótki" filtr o numerze oryginału 31922-17400 był montowany do 01.10.2004

"Długi" filtr o numerze oryginału 31922-26910 był montowany do 01.10.2004 do 01.08.2005

Aby sprawdzić datę produkcji (nie pierwszej rejestracji lub rok wpisany z czapki przez urzędnika WK w dowodzie rejestracyjnym) auta trzeba na stronie http://hyundai.afora.ru/eur/ wpisać vin i kliknąć z prawej strony.

Na tej stronie można też klikając u góry na wyświetloną linijkę z danymi samochodu sprawdzić numery oryginalnych części konkretnie zamontowanych w danym egzemplarzu.Mając ten numer znajdziemy oryginał lub zamiennik.

Obrazek
--- Koniec cytatu ---

Przepraszam, że podpinam się pod temat ale wpisuję na tej stronie swój VIN i nic mi nie znajduje. Numer przepisałem z dowodu i sprawdzałem 100 razy: KMHBU51WP5U357190
Czy to oznacza, że mam podrobionego Getza?

Kudłaty_1975:

--- Cytat: "kris166" --- Leje za 100zł lub do pełna (czyli jakieś 150zł), także mam zawsze full albo prawie full.
--- Koniec cytatu ---

Jak zawsze full, to woda odpada. Nawet jak się trochę jej skropli, to się rozcieńczy.

kris166:
.....

DarekTucson:
Ja też czyściłem kolektor w Getzie mojej żony.Też byłem przerażony ale stwierdziłem że lepiej będzie zdjąć cały kolektor i tak zrobiłem.Pierwszy kanał od strony przepustnicy jest od EGR-u i to on jest odpowiedzialny za ten syf.
Ach ta ekologia :lol:
Na pewno nie chciałbyś  zobaczyć jak wyglądają kanały ssące w głowicy :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej