Forum > i20

[i20 PB] Jak wymienic zarówkę ( postojową) w Hyundai i20

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:
Rex dodaj tag tematu [i20PB].

W 2012 roku produkowano i20 w różnych krajach i były dwie wersje mocowania żarówek w lampach.

Jak jest Twoja wersja?

Marcin_wwa:
....napisalem wyraznie, ze trzeba je poprostu wyjac... zdecydowanym mocnym i kontrolowanym ruchem aby nic nie urwac.... nie sa ani wkrecane ani nie ma tam zadnych haczykow itp

matejo:
Potwierdzam, są dwa kabelki i kostka, w której siedzi W5W ... Zmontowałem sobie LEDowe i dodały bardzo dużo uroku i20 ;) ...

Chcąc wyciągnąć łapiemy za te dwa kabelki i ciągniemy, wyjdzie z gumową uszczelką. która zabezpiecza przed dostaniem się wody do reflektora.

Rex12345:
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak wymienić  przepaloną żarówkę postojową od lewego reflektora od prawego już wymieniłem. Dziękuję z góry za odpowiedz.

bedik:

Dodano: 2016-06-05, 09:34
Wczoraj wymieniłem i od lewego reflektora jest trochę gorzej. Dostęp nie jest najlepszy, moja ręką nie  się wcisnąć tam, kompinerkami też nie byłem w stanie złapać mocowania żarówki postojowej. Musiałem odkręcić i wyjąć całą lampę (zresztą tak wygląda wymiana w instrukcj)  Odkrecasz dwie śruby u góry bodajrze10 i lampa trzyma się już tylko na dwóch prowadnicach na dole. Wysuwasz lampę do przodu auta, odczepiasz wtyczkę i trzeba tak kombinować aby wyszła na zewnątrz. Wcale nie jest to łatwe bo lampa co chwilę blokuje się. Przy składaniu zwróć uwagę aby najpierw weszły dolne prowadnice lampy, a później zdecydowanym ruchem trzeba ją popchnąć, bo na tych prowadnicach są takie zaciski które muszą wskoczyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej