Forum > i20
[i20 PB] Jak wymienic zarówkę ( postojową) w Hyundai i20
Jacaw:
Właśnie padła mi prawa żarówka postojowa - w sumie po 5 latach chyba miała prawo. :-) Ale do rzeczy, czy ciągniecie za kabelki jest bezpieczne ?
Nie chcę demontować całej lampy, a jakoś nie potrafię jej wyszarpać trzymając za obudowę - a przynajmniej tak mi się wydaje, że to obudowa, mogę tym obracać, ale nie potrafię wyszarpać.
kosmos2011:
Lepiej zdemontować lampę i ogrzać oprawkę suszarką żeby nie było tak jak tutaj post#12 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=85140&highlight=#85140
cwieta:
To prawdziwa mordęga. Ja nie wiem jak to można zrobić. Lampę próbowałem wyciągnąć jak wyżej opisane , ale nie mogę , nie potrafię , ułomny jakiś jestem. Jak prawa ( stojąc przed samochodem ) jakoś współpracuje, to lewa - masakra.
Próbowałem też innego sposobu. Nazwijmy go "po bożemu", jak już po 3 minutach wcisnąłem tam swoją grabę to za chiny ludowe , nie mogłem wyjąć żaróweczki. Kręci się dookoła. Pod każdym, nawet minimalnym przekręceniu ( co 1stopień ) nie wychodzi.
Serio jest to tak skomplikowane? :shock:
de_assis:
Nie wiem jak wygląda wymiana, ale pierwsze co - gdybym napotkał na problem - wpisał bym w google i20 change replece bulb, hm?
weuek:
Umiejętność wyszukiwania informacji albo ginie albo nie została nigdy nabyta. Dziś czasy wszystkiego gotowego. ;-)
Nawigacja