Autor Wątek: [i30 FD] Problemy z centralnym zamkiem  (Przeczytany 8296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mcrib85

• Gość
[i30 FD] Problemy z centralnym zamkiem
« dnia: 16 Grudzień 2015, 13:48:48 »
Mam problem z centralnym zamkiem w mojej i30, a mianowicie przy zamykaniu z pilota światła czasami mrugną raz, a czasami 4 razy. Zamek jest uzbrojony, a przy próbie otwarcia drzwi od środka (przy zamkniętym samochodzie) zawsze włącza się alarm. Podobnie przy masce silnika. Dodam tylko ze przy otwieraniu zawsze mrugał i mruga 2 razy. Nie wiem czym jest to spowodowane. Miał ktoś podobny problem ?

piwi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Grudzień 2015, 15:20:27 »
To, że przy uzbrojonym alarmie przy próbie otwarcia drzwi od wewnątrz włącza się alarm to normalne i prawidłowe. Co do mrugania 4 razy, czy sprawdzałeś czy wszystkie drzwi się ryglują? Aczkolwiek gdyby któreś się nie ryglowały to kierunkowskazy wogóle by nie mrugały.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudzień 2015, 19:09:16 »
Mcrib85 dodaj tag tematu [i30FD] wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

Przy okazji doprecyzuj temat np. "Niedomagania centralnego zamka" to umożliwi dopisywanie do niego inny usterek tego układu.

Centralny zamek który masz zamontowany to fabryczne wyposażenie?

mcrib85

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Grudzień 2015, 08:07:39 »
Centralny jest na 99% fabryczny, auto kupiłem w maju tego roku a sprzedający nic nie wspominał, żeby montował dodatkowo centralny, a w papierach które mi dał (faktury, dowód zakupu, serwisy itd) nie ma żadnych które by dotyczyły centralnego,
a odnośnie drzwi wszystkie są zaryglowane

piwi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Grudzień 2015, 12:45:09 »
Więc skoro problem polega tylko na tym że auto mruga przy zamknięciu 4 razy to proponuję się nie przejmować ;)

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Grudzień 2015, 13:01:26 »
Mi też mruga, a jak zamkłem i kliknę ponownie to słychać dźwięk ;)

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Grudzień 2015, 15:27:10 »
To chyba prawidłowo ^ :)

ParadoxalShadow

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudzień 2015, 09:16:15 »
Koledzy, u mnie przy zamykaniu mruga dwa razy. 4 razy mruga jeśli któryś z zamków się nie zarygluje. Co więcej, jesli taka sytuacja nastąpi to po kilku sekundach alarm jeszcze "pika" kilka razy i daje znać, że któreś drzwi nie zostały zamknięte (lub klapa).

Offline borys1966

• HKP
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwiecień 2016, 20:30:12 »
Witam. Po kupnie miałem podobny problem centralny zamykał drzwi ale nie uzbrajał alarmu . Sprawdzałem kable , czujnik klapy przedniej bo tylko on powodował problem wszystko było OK.  Przyczyną był za krótki gumowy odbój który jest w masce i on ma za zadanie rozłączyć czujnik. Wystarczyło dokleić kawałek z dętki samochodowej i wszystko działa. Przy zamykaniu mruga jeden raz , przy otwieraniu mruga dwa razy. Alarm działa.