Forum > XG / Grandeur

[Grandeur] wypadanie zapłonu cylinder 2 hyundai grandeur 3.3

<< < (5/6) > >>

rafus36:
a może warto by było jeszcze sprawdzić przepływomierz i sonde lambda najlepiej obie przed katalizatorem. na innych forach mieli bardzo dziwne przypadki które odpowiadały za wypadanie zapłonu. całkiem możliwe że to przez czujnik położenia wału. szkoda kolego że nie mieszkasz trochę bliżej bo byśmy mogli po podmieniać części z mojego samochodu :-)

kosmos2011:

--- Cytat: "skywriter" ---Co do kompresji w różnych źródłach widnieją różne dane. Mechanik pokazywał mi w dwóch programach,  że min. powinno być 10,5 - tyle około jest
--- Koniec cytatu ---

Moje dane są z http://service.hyundai-motor.com/euro5/index.tiles

U Ciebie pewnie mierzyli na zimnym silniku i wtedy takie wyniki są prawdopodobne.  Wg. Hyundai prawidłowo pomiar ciśnienia sprężania powinno się wykonywać na silniku rozgrzanym do temperatury roboczej.

skywriter:
Koledzy,  dzisiaj wyeliminowalem czujnik polozenia walu.
Dziwna sprawa - wczoraj mialem polowe stanu w zbiorniczku plynu of lubryfikacji dzisiaj na chwile przelaczylem na gas patrze przy wymianie czujnika w zbiorniczku pusto - magia?

Chodzi mi po glowie jeszcze wtrysk moze podaje za duzo also za malo.

[ Dodano: 2017-01-11, 14:25 ]
Wtrysk weliminowany, taki sam objaw na gazie i na benzynie. W tej chwili auto stoi u elektryka  od wczoraj - zobaczymy, co stwierdzi.

[ Dodano: 2017-01-12, 12:45 ]
Nie wiem czy to możliwe, ale nowa cewka okazała się uszkodzona. Wsadzona została kolejna i problem rozwiązany - masakra.

angelos:
Czesc, moze troche OT ale czy Twoj Grandeur stoi przy Petrazyckiego? Chetnie bym sie kiedys przejechal :)

skywriter:
Tak ;-) Nie ma problemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej