Forum > Lantra
[Lantra] Podkręcenie
LukaszMix:
Mam pewne pytanie.
Jak mozna podkrecic silnik w lantrze 1,6 16v z 1992
Jak ktos cos wie prosze o info
Sadi:
Tak jak każdy silnik benzynowy. Dolot, wydech na początek powinien starczyć!! Pozniej jest trudniej, kazde 10KM to 1000zł. Wałki rozrządu, koło zamachowe, wstryski, pompa, kolektor ssący, a moze nawet uturbić i kucizne zastosować.
To zależy o ile koni chcesz podnieść moc. Jak masz apetyt, to proponuje swapa!! Jak nie to baw sie powoli i rozsądnie!!
tictac:
LukaszMix, pojeździj trochę samochodem z silnikiem max 1,1 i potem wsiądź do swojej Lantry - gwarantuje że poczujesz się dobrze :)
może się mylę, ale na miasto i klasyczną jazdę w trasy to takie 1,6 to chyba w sam raz...
kml:
--- Cytuj ---Jak ktos cos wie prosze o info
--- Koniec cytatu ---
Przejrzyj forum oraz rzuć okiem na stare forum na motonwes.pl było tam trochę info na ten temat oraz konkluzja pt: NIE WARTO. Sadi, dobrze napisał o swapie ale w starym samochodzie to koszt przekroczy jego wartość.
krzysiekf:
--- Cytat: "tictac" ---LukaszMix, pojeździj trochę samochodem z silnikiem max 1,1 i potem wsiądź do swojej Lantry - gwarantuje że poczujesz się dobrze :)
może się mylę, ale na miasto i klasyczną jazdę w trasy to takie 1,6 to chyba w sam raz...
--- Koniec cytatu ---
Hehehehehe a ja myslalem jak podkrecic moja Lantre 2,0 97r. :-)
Nawigacja
[#] Następna strona