Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Szumią tylnie łożyska Scoupe 1994r

<< < (2/3) > >>

on86:
pytałem w sklepie o łożyska i powiedzieli mi że mają właśnie do Pony. W paczce są dwa-albo na lewą stronę albo na prawą z jakąś jedną kopułką czy osłoną czy coś takiego-i kosztują 44zł(zamienniki, których mi nie polecali) lub jakieś lepsze-nie pamiętam firmy-za 86zł(te natomiast zachwalali). Zastanowiło mnie tylko dlaczego jest jedna ta "osłona" łożyska a nie dwie do kompletu.

--- Cytat: "Pyros" ---Nie próbuj oszczędzać i kupować jakiejś taniochy typu JC Auto bo rozpadają się po 1tys km :shock:
--- Koniec cytatu ---

Jakiegoś taniego szmelcu co się rozpadnie po tysiącu kilometrów nie chce kupować bo w miesiącu robie około 3500km, także tanie części nie wchodzą w grę.

on86:
Witam ponownie, byłem dzisiaj w sklepie i rozmawiałem tym razem z właścicielem, który mi wytłumaczył dlaczego są dwa łożyska w paczce. Otóż dlatego, że na jedno koło przychodzą dwa łożyska i ta "osłona" to jest simmering. Te za 44zł są firmy "JC" a te drugie-droższe(86zł) "Kanaco". Za dwa wychodziłoby 172zł, ale właściciel powiedział mi, że da mi rabat i zapłace 155zł. Warto?? Łożyska pasują od PONY.

Pyros:
Pewnie,że warto,bo to są naprawdę dobre łożyska(Kanaco)w przystępnej cenie!!! Jeżeli dużo jeździsz to faktycznie warto wymienić od razu obie strony i będziesz miał spokój zapewne na parę lat ;-) Dlatego nie zastanawiaj się tylko kupuj, zakładaj i ciesz się ciszą :mrgreen:

on86:
powiedzcie mi w takim razie jeszcze tylko jakie są wymiary łożysk na tylnie koła?? Boję się, że jak kupie to nie będą pasować-przezorny ubezpieczony :-P

Będę wymieniał odrazu łożyska na obydwu kołach(tył lewy-tył prawy)-nie ma co czekać.

BartBartez:

--- Cytat: "on86" ---Otóż dlatego, że na jedno koło przychodzą dwa łożyska i ta "osłona" to jest simmering
--- Koniec cytatu ---

Ameryki to tym nie odkryłeś ;-)

--- Cytat: "on86" ---powiedzcie mi w takim razie jeszcze tylko jakie są wymiary łożysk na tylnie koła??
--- Koniec cytatu ---

W Scoupe był tylko jeden rodzaj. Bierz i nie marudź. Tylko nie JC bo to się nawet na frytki nie nadaje

P.S.
Tylko pamiętaj o odpowiedniej sile dokręcania

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej