Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Szumią tylnie łożyska Scoupe 1994r
on86:
Witajcie, mam taki problem, a mianowicie zaczęły mi szumieć łożyska w tylnich kołach, a na lewym tylnim kole już czuć stuki. Wiem, że muszę już je wymienić. Byłem w serwisie, ale tam mi powiedzieli, że oni nie wiedzą jak było w Scoupe-czy wymieniało się same łożyska, czy łożyska razem z piastami i nie byli mi w stanie powiedzieć kosztów naprawy. Miał ktoś już taki problem? Jakie polecacie dobre i w miare w przystępnej cenie? Jak się je wymienia bo w sklepie powiedzieli mi, że prawa-lewa strona, a nie przód-tył? Z góry dzięki za pomoc.
Pyros:
Wymienia się te co są już zużyte! Nie ma(albo ja bynajmniej nie słyszałem)zasady jak w przypadku amortyzatorów,że zaleca się wymianę parami(tył-przód) nawet jeśli tylko jeden jest zużyty. Co do łożysk to polecam japońskie Kanaco lub SKfy. Te pierwsze są tańsze a podobnej jakości co SKFy. Nie próbuj oszczędzać i kupować jakiejś taniochy typu JC Auto bo rozpadają się po 1tys km :shock: Co do wymiany to ja zapłaciłem 60zł za robociznę i 80zł za Kanaco. Nie ma potrzeby wymiany piasty.
BartBartez:
Ja zawsze wymieniam parami lewe - prawe. Kup łożtyska od poniacza bo są tańsze o wiele a różnią się tylko simeringiem. Zapewne uda się uratować stary albo dobrać nowy po wymiarze
Witek:
Nie wiem kompletnie jak jest w Scoupe, ale w Atosie można wymieniać tylko to łożysko, które się zużyło. I tak samo jak Pyros nie słyszałem, by wymieniało się parami...
Jarek:
--- Cytat: "BartBartez" ---Ja zawsze wymieniam parami lewe - prawe
--- Koniec cytatu ---
Właściwa postawa ;-)
--- Cytat: "BartBartez" ---Zapewne uda się uratować stary
--- Koniec cytatu ---
Nie zakłada się ponownie zdemontowanego simmeringa, musi być nowy.
Nawigacja
[#] Następna strona