Autor Wątek: [i30 FD] Problem z maksymalnym skrętem , dziwny odgłos  (Przeczytany 3710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sisimon

• Giełda
[i30 FD] Problem z maksymalnym skrętem , dziwny odgłos
« dnia: 15 Listopad 2015, 19:40:51 »
Mam jeszcze taki problem. Jak wyjeżdżam z garażu to cofam trochę pod górkę (zawsze tyłem) i od razu muszę zrobić maksymalny skręt aby wjechać na drogę , wtedy przy tym maksymalnym skręcie coś dziwnie słychać. Nie wiem jak to opisać (dziwny nienormalny raczej dźwięk, jakby coś ocierało). Czyżby robił się problem ze wspomaganiem ? Na drodze jak jeżdżę jest wszystko OK, nie ma żadnych jakiś anomalii, odgłosów podczas zakrętów itp. Pzdr

i30crdi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Listopad 2015, 19:49:37 »
U mnie przy maksymalnym skręcie coś jakby puka, czytałem, że to raczej bolączki tego modelu, a raczej układu kierowniczego, który lubi sobie popukać i postukać od czasu do czasu. Podobno pomaga wymiana kolumny kierowniczej ale jest to raczej droga inwestycja. Generalnie czytałem, że nie ma się czym przejmować puki wszystko działa dobrze.

ggt1987

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopad 2015, 21:06:01 »
Mam coś podobnego od około 2 lat w swoim i30 Lift, przy pełnym skręcie w prawo pojawia się odgłos jakby delikatnego ocierania o jakiś gumowy element. W ASO zgłaszam to regularnie, odpowiedź - ten typ tak ma i jeżdże dalej  :-)