Autor Wątek: gasnie w deszczową pogodę  (Przeczytany 3194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szatek84

• Gość
gasnie w deszczową pogodę
« dnia: 16 Sierpień 2008, 15:21:58 »
Podczas deszczowej pogody do momentu zagrzania sie pracuje elegancko bez problemu na benzynie i na gazie. myślałem ze to od gazu ale instalacja ma dopiero 9 miesięcy i pracuje bezproblemowo (sekwencja BRC). kiedy zacznie padać jeżdzi dobrze ale tylko jak dojdzie do optymalnej temperatury to gasnie i nie odpala juz. musi wystygnąć i dopiero ruszy. zagrzeje sie i znowu gasnie ale tylko jak jest deszczowo, jak jest ciepło to nic sie nie dzieje.

Pyros

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpień 2008, 15:52:02 »
Witam. Nie chcę być złośliwy,ale najpierw wypadałoby sie przywitać!!!! Tu jest do tego miejsce Tu się witamy
A teraz napisał byś coś więcej m.in.jaki przebieg,co wymieniałeś(świecę,przewody WN itp.). Bardziej szczególowy opis ułatwi diagnozę :-P

szatek84

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpień 2008, 16:35:53 »
przebieg ma 265tys.km w 2005 maiał kapitalke silnika. wymienialem kopulke i kable, i czujnik temperatury wody

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpień 2008, 20:28:23 »
Standardowy problem przy instalacji gazu po około roku. Miałem to w trzech autach. Poodkręcja wszystkie masy od instalacji gazowej, wyczyść dokładnie końcówki papierem ściernym, karoserię w miejscach przykręcania tych końcówek wyskrob do gołej blachy. nasmaruj te miejsca wazeliną techniczną i poskręcaj do kupy. Spokój na kilka lat. Z tego powodu kiedyś odcinek 13 km jechałem 2 godziny

Tomasz1023

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpień 2008, 20:59:07 »
Miałem to samo co ty....pisałem o tym na starym forum.Winnaokazała se cewka zapłonowa(przebicie).Do Scoupe wołali sobie za Cewke 220 zł a ja wsadziłem identyczna od Tico (nawet numery sie zgadzały) za 56zł i wszystko wróciło do normy.
Tylko ze ja miałem 1 generacje Scoupe ,nie wiem jaka ty masz.

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpień 2008, 09:43:01 »
posprawdzaj te masy, jeśli to nie pomoże będziemy myśleć, ale myśle ze wina leży po stronię elektroniki, a może gdzieś ci woda zacieka pod maskę? przy podszybiu albo w jakimś innym miejscu?

szatek84

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpień 2008, 10:10:37 »
Ok. Dzieki poszukam wedłóg waszych wskazówek może sie udać. z góry dziekuje za pomoc. POZDROWIENIA