Autor Wątek: [Santa Fe SM] regeneracja felg alu  (Przeczytany 3277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wydminianin

• Giełda
[Santa Fe SM] regeneracja felg alu
« dnia: 01 Listopad 2015, 21:40:16 »
Witam. Przy zmianie kół na zimowe zauważyłem niepokojące objawy korozji moich felg, zarówno letnich jak i zimowych. Zastanawiam się, co jest korzystniejsze z punktu widzenia użyteczności- zakup nowych alusów w cenie ok.350pln/szt czy regeneracja starych, oryginalnych? Różnica w cenie za komplet to ok.700 pln. Z jednej strony nowe , z drugiej oryginały. Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Offline Andrzej57

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopad 2015, 13:07:54 »
Kupiłem na All..., komplet felg do opon zimowych. Miały być w idealnym stanie, a okazało się że były tak zdezelowane, że nie nadawały się do jazdy. Miałem dylemat, zwrócić czy regenerować? W warsztacie "oponiarskim" gdzie zmieniam koła, właściciel zaoferował w dobrej cenie regenerację kompletu. Tak wygląda felga po regeneracji, była w oryginale koloru naturalne aluminium.
http://i.imgur.com/ZkGJBlu.jpg
http://i.imgur.com/RBFKrpN.jpg
Mając dodatkowo możliwość wyboru koloru, myślę ze warto regenerować.

zdzwod123

• Gość
regeneracja felg
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopad 2015, 17:52:44 »
Możesz powiedzieć gdzie regenerowałeś te felgi

Offline Andrzej57

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopad 2015, 21:27:16 »
Jastrzębie-Zdrój firma "Alus".

bartekk377

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Listopad 2015, 19:30:22 »
Ja pokusilem sie o wlasnoreczna regeneracje felg.. posiadam kompresor do tego dokupilem pistolet do piaskowania alu primer i lakier wyszlo bardzo dobrze kilka groszy w kieszeni a autko wyglada kozak radzilbym regenerowac jesli felgi proste jezeli nie masz zdolnosci oddaj do zakladu mozesz pokusic sie o zmiane koloru felg ;)