Forum > i30 FD

[i30 FD] Temperatura wody

(1/6) > >>

kopaczak:
Witam,

Panowie być może Panie

Mój problem polega na tym, że wskazówka wody nie dochodzi do 90 stopni zatrzymuje się krótko przed i stoi. Zaznaczam, że jak auto było kupione temperatura osiągała 90 i się utrzymywała

Teraz przejdźmy do tego co zrobiłem aby usunąć usterkę:
1)Wymieniłem termostat na nowy oryginalny
2)Wymieniłem płyn chłodniczy na: shell premium longlife
3)Wymieniłem czujnik temperatury wody również na oryginał

Brak mi pomysłów w środku nagrzewa się szybko, dolny wąż od chłodnicy zimny, zastanawia mnie zbiorniczek wyrównawczy, ale czy to ma wpływ to nie wiem wydaje mi się, że jest delikatnie pęknięty i czasami ubędzie z niego parę kropel czy brak ciśnienia może mieć wpływ na temperaturę ?

piwi:
To jest ogolnie ciekawy temat, ale powiem od razu: w zadnym z aut marki Hyundai albo Kia nie widzialem jeszcze zeby wskazowka temperatury byla rowno na 90 stopniach, zawsze jest przed. U mnie w i30 GD jest zawsze na jednej kresce ponizej. W Kiach jest to samo, zarowno w dieslach jak i benzynach. Koreanczyki tak maja :)

Mysle ze Ci sie zdawalo ze kiedys miales wskazowke na 90st.

Arek103:
Potwierdzam, mam tak samo jak piwi, ale na początku też myślałem, że to jakieś niedomagania układu chłodzenia:)

figur:
u mnie też kreska pod połową. ale przy ujemnych temperaturach słabo silnik się grzeje
pozdr

kopaczak:
Powiem tak jestem niemal przekonany że jak kupiłem stałą równo na 90 stopni mamy trochę tego na firmie podpytam chłopaków jeszcze tych co jeżdżą I wersjami jak ja

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej