Forum > Tucson JM
Odpowietrzanie układu chłodzenia
Grubby:
witam , hyundai coś słabo grzeje i chcę zacząć od najprostszego i najtańszego sposobu, po prostu odpowietrzyć układ chłodzenia, dużo ludziom to pomogło, a sposobów też jest kilka, może ktoś podpowie jak to zrobić w domowych warunkach w naszych hultajach.
MERLIIN:
Dobry temat, co prawda u mnie wszystko działa jak złoto ale , ogrzewanie żyje własnym życiem :mrgreen:
Grzeje bardzo dobrze i nagle przestaje i schładza, po czym po pewnym czasie znowu grzeje ,
Nie mogę rozgryść tego -AUTO- , Przydał by mi się jakaś rozpiska co i jak ustawiać i jak działa reszta bo potrafi się sama załączyć , ale dlaczego..tego nie wiem :shock:
Jak pisałem wcześniej wszystko hula jak złoto... co do odpowietrzenia to nie miałem potrzeby stosować ale zapewne wystarczy znaleść najwyszy punkt w instalacji i trochę upuścić pary... :roll:
Hinek:
Ten układ sam się odpowietrza. Pomacaj ręką przewody idące do nagrzewnicy. Dolotowy musi być gorący, bo przepływ jest stały niezależnie od tego czy używasz ogrzewania czy nie. Jeśli nie jest, to może nagrzewnica wymaga płukania? Temperatura regulowana jest przepływem powietrza a nie płynu. Kłopoty najczęściej powoduje czujnik temperatury wewnętrznej.
Grubby:
jednak nagrzewnica wymaga płukania, dzisiaj odstawiam auto do mechanika
[ Dodano: 2015-11-28, 21:12 ]
nagrzewnica przepłukana i w hyundaiu ciepło jak nigdy dotąd
piter:
--- Cytat: "Hinek" ---Ten układ sam się odpowietrza. Pomacaj ręką przewody idące do nagrzewnicy. Dolotowy musi być gorący, bo przepływ jest stały niezależnie od tego czy używasz ogrzewania czy nie. Jeśli nie jest, to może nagrzewnica wymaga płukania? Temperatura regulowana jest przepływem powietrza a nie płynu. Kłopoty najczęściej powoduje czujnik temperatury wewnętrznej.
--- Koniec cytatu ---
W którym miejscu są te przewody Pod maską??Jak się do nich dostać?
Próbowałem odkręcić ten korek 1.1 nad chłodnica i dał się odkręcić ale nie dał się wyjąć Czy tak ma być? To jest jakiś odpowietrznik?
Nawigacja
[#] Następna strona