Autor Wątek: Czy mozna wyłączyć świtła mijania na postoju???  (Przeczytany 3985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cywilag

• HKP
  • **
Czy mozna wyłączyć świtła mijania na postoju???
« dnia: 13 Październik 2015, 13:25:46 »
Światła zapalają się po uruchomieniu silnika i nie można ich zgasić, jak przekręce manetke na OFF to tak trochę przygasają. Ale parę razy mogłem je wyłączyć. I mam jeszcze problem ze światłami awaryjnymi, wymieniałem przełącznik i nic, jak włącze  awaryjne to nie mam kierunków. Proszę o jakąś porade

Offline bobek310

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Październik 2015, 00:55:47 »
Dziwna rzecz z tymi światłami. Po włączeniu silnika światła nie powinny się świecić w Tucsonie, chyba że masz założone światła dzienne.

Jeżeli włączysz światła awaryjne, to nie będzie kierunków. - normalna sprawa.

Offline cywilag

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Październik 2015, 17:58:37 »
No tak, ale awaryjnych w ogóle nie mam. Rzecz jasna że nie będzie kierunków jak się włączy awaryjne ;-)  Samochód jest z dani a tam podobno montowali jakiś sterownik że włącza światła mijania od razu po uruchomieniu silnika.  :-/

Offline Mirek

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Październik 2015, 22:21:15 »
Z Austrii to samo jak wyżej - nie mogę tego opanować  :-D   - ale najważniejsze, że gdy się jedzie światła zawsze są  :-)

Offline cywilag

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Październik 2015, 11:53:01 »
Jedynie można wyjąć bezpiecznik DRL pod maską umiejscowiony, i wtedy można wyłączać światła ale nie ma podświetlenia zegarów i przełączników w kabinie :-/

[ Dodano: 2015-10-29, 18:06 ]
A nie ma też świateł z tyłu jak się wyjmie ten bezpiecznik :cry: nic na razie wkładam go z powrotem na miejsce i podenerwuje ludzi w kolejkach po zmierzchu
 :-|