Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
getz 1.3 12V R4 + LPG - mocne szarpanie - wymiana listwy po
zwyriusz:
witajcie, posiadam gacka z 2004r, od 2010 jest w nim instalacja gazowa - jeżeli bd chcieli dowiedzieć się pełnej specyfikacji to śmiało napiszcie ja znajde papierki i wypiszę co dokładnie mam za podzespoły. Do rzeczy, jako że na gazie auto przejechało ok 73,000km a jeszcze nic w nim nie było wymieniane są pewne przepuszczenia, że szarpanie jest spowodowane zużytą listwą wtryskową.
oczywiście check engine się palił pojechałem zdiagnozować, wszła sonda lambda (chyba standard jeżeli chodzi o lpg ) dotego uboga mieszanka na 1 rzedzie?? coś takiego pisało
wymieniłem ok miesiąca temu świece i przewody, czas na listwę
mam taką listwę
chciałbym kupić taką z allegro :
http://allegro.pl/listwa-reg-omvl-fast-4-cyl-dream-xxl-z-czujnikiem-i5133156531.html
kolejne moje pytanie, czy samemu mogę się brać za wymianę czy pozostawić to gazownikowi?
proszę o pomoc
pozdrawiam mateusz
robaszek127:
Skoro listwa będzie taka sama to można samemu zakładać bo po co płacić gaziarzowi pewnie ze stówę za trochę zabawy.
Dla mnie cen tej listwy to kosmos i nawet co roku jakby wymieniał to wychodzi taniej niż jak u mnie szajs brc. Gdzie jeden wtrysk to koszt ponad 220....
zwyriusz:
kosmos w pozytywnym tego slowa znaczeniu?
no i co do listwy to ja się pytam was ! czy to ta sama, bo mi się wydaje że tak!
panowie i panie brać zmieniać i nie płakać co?
Brt:
zwyriusz, Dodaj screen do aukcji!
RaulC:
Wygląda na to samo. jednak problem nie musi tkwić w listwie a w mapowaniu. Po zmianie listwy dobrze byłoby na nowo go zmapować. Mnie przy walniętej listwie nie wychodziła sonda ale błąd cylindrów. Jeśli wychodzi sonda i szarpie to nie listwa a może być parownik lub/i katalizator. Niestety patent jest taki, że katalizator występuje wyłącznie łącznie z kolektorem. Głupota totalna, ale można wyciąć i wstawić coś innego. Tyle, że rozwiązanie jest krótkotrwałe. Za jakiś czas problem powróci.
Nawigacja
[#] Następna strona