Forum > i40 VF
[i40 VF] Czujniki parkowania
zgierzak:
Witam. Nikt jeszcze mi nie odpowiedział ale załączam jeszcze fotę czujnika jaki mam. Dodatkowo mogę powiedzieć że kupiłem czujnik o innych nr jak te z auta taki sam kształtem i działa więc moje poprzednie pytanie jest jeszcze aktualne ale chyba już znam odp.
a skoro widzicie te focie mojego czujnika to jaki mam kupić np przez ali-expres bo mam walnięte akurat dwa i jest lipa.
jak szukać żeby nie kupić jakiś szajs
MD13:
Wpisz a ali numer co masz czujnika 4MT006HCD i sprawdzać sprzedawcę. przyjdzie to się przekonasz. Ale ten właśnie numer jest istotny. Ja tak zamawiałem tylko ja mam inny numer czujnika. Przyszedł i albo będzie działać albo stracę 20 zł.
hajdi1982:
--- Cytat: "zgierzak" ---Witam. Nikt jeszcze mi nie odpowiedział ale załączam jeszcze fotę czujnika jaki mam. Dodatkowo mogę powiedzieć że kupiłem czujnik o innych nr jak te z auta taki sam kształtem i działa więc moje poprzednie pytanie jest jeszcze aktualne ale chyba już znam odp.
a skoro widzicie te focie mojego czujnika to jaki mam kupić np przez ali-expres bo mam walnięte akurat dwa i jest lipa.
jak szukać żeby nie kupić jakiś szajs
--- Koniec cytatu ---
Kurde koledzy dobrze podpowiadają.
W poprzednich postach podałem link do alliexpres z ino że można je malować i działają.
Na naszym allegro też można kupić. Jest drożej, ale szybciej.
Trzecia opcja- serwis . Tam cenią 450 za czujnik
Artur M.:
Witam
Ja obecnie mam problem tego typu iż włączają mi się wszystkie czujniki przód i tył.
Po czym po jakimś czasie walczy się przód a tył nie działa, po czym włącza się wszystko bo za chwilę znowu się wyłączyć. I tak w kółko,
Wydaje mi się że jakiś kabel nie styka albo jakaś wtyczka jest luźna.
Teraz moje pytanie ma ktoś może schemat tych czujników, bo kompletnie nie wiem gdzie zacząć szukać.
0ti:
Dobry wieczór,
Mam problem z 2ma pzrednimi środkowymi czujnikami parkowania - samochód ich wg nie widzi. Zakładam więc, że są zepsute.
W odpowiedzi na moje pytanie na jednej z grup na FB dostałem link do aukcji na aliexpress -->https://pl.aliexpress.com/item/NOWY-Wysokiej-Jako-ci-95720-3Z000-PDC-Czujnik-Parkowania-Dla-Hyundai-i40-4MT006KCB-4MT006HCD/32890462111.html?tt=sns_none&fbclid=IwAR2pHk1KZjVojQeYKCZjLPEDoKs-60qbGkrDrHPVbxGk3TEFhNzyr8AEyHQ&aff_platform=default&cpt=1546970516043&sk=c4GlNE4v&aff_trace_key=0fb7d83fe15e4357ad243e9da8f418c9-1546970516043-07356-c4GlNE4v&terminal_id=24bc52d2719847318af9e2f5af3321f5
Znajduje się tam nr czujnika 95720-3Z000.
Patrząc na schemat (po wcześniejszym wpisaniu VIN) Pokazuje mi się inny numer - 95700B.
Co w przypadku kiedy ten na aliexpress moze być poprawny? przecież skrajne - mają inne nr a tu wszystkie takie same.
Czy pomożecie mi- podrzucicie link gdzie mogę kupić prawidłowe?
Dodam, ze potrzebuje w kolorze białym
Mój VIN - KMHLC81ULCU014945
Z góry dziekuje za pomoc
Nawigacja
[#] Następna strona