Forum > i40 VF
[i40 VF] Czujniki parkowania
Forjack:
Witam chcialbym zapytac czy ktos mial problem podobny ,po wlaczeniu biegu wstecznego czujniki wlaczja ciagly sygnal nawet jesli z tylu nie ma nic.
Marcin12:
Masz oryginalne czy dokładane ?
Albo czujka albo centrala uwalona
Zacznij od wymiany czujki jak nie pomorze to masz uwalona centrale
Ja miałem to samo tylko były dokładane przez ASO jakieś Steelmate
Tez piszczało ze niby cos widzi, zakupiłem czujkę i myślałem ze będzie wszystko cacy, ale dostałem zonga .
Skończyło się tym ze musiałem zacyndalac do ASO bo myślałem ze sprzedali mi uwalona czujkę
Pan był miły i szybko podłączył kolejna czujkę chwilkę było dobrze już szykował się do wydania mi samochodu.
Wyjeżdżając z warsztatu znów mu zaczęło piszczeć pozmieniał jeszcze chyba ze 3 czujki i doszedł do wniosku ze nie ma co walczyć bo to centralka padła
Na szczęście była gwarancja i po 3 dniach oczekiwania wymienił mi centralkę i wszystko zaczęło śmigać aż pięknie
Iktorn:
Forjack piszczy Ci i pokazuje że coś jest, a faktycznie nic nie ma ? (bo nie zrozumiałem)
Czujniki padają masowo (przynajmniej u mnie), ale z przodu. Wymiana na gwarancji.
Denny4:
W moim wymieniłem w sumie 12 sztuk.
Czujniki bardzo często padają.
Chociaż po 6 miesiącach jeżdżenia do ASO od roku mam spokój.
Problem jest tego typu że jak jeden zacznie szwankować to ma to wpływ na pozostałe.
Tak więc po wymianie jednego następny jak od razu nie padnie to za kilka dni.
Lub inny jeszcze działający uwali ten nowy.
Totalna głupota ale z doświadczenia wiem że tak jest i nawet elektryk patrzył się zielony na taki obrót sprawy.
Radzę Ci uwalić jeszcze dwa i naciskać na wymianę wszystkich po kolei wtedy jest szansa że pozbędziesz się kłopotu na .... długo ;-)
Wydaję mi się że była wadliwa partia tych oczek nie tylko na produkcji w fabryce ale i na częściach zamiennych ale chyba już wyzbyli się bubli.
Iktorn:
Jak rozmawiałem w i40 po lifcie inaczej wyprofilowane są czujniki i ma to uniemożliwić tak szybkie psucie się. :-P
Nawigacja
[#] Następna strona