Forum > i40 VF
[i40 VF] Czujniki parkowania
mr.?:
--- Cytat: "Forjack" ---Witam chcialbym zapytac czy ktos mial problem podobny ,po wlaczeniu biegu wstecznego czujniki wlaczja ciagly sygnal nawet jesli z tylu nie ma nic.
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź czy któryś z czujników nie ma "ciała obcego" w środku. Miałem identyczną sytuację w Mondeo. Jeżeli nie to tak jak doradzają koledzy... wymiana na gwarancji.
Przy okazji... wiecie, że jakaś polska firma produkuje do i40 czujniki parkowania, na dołożenie do wersji bez czujników. Nie pamiętam nazwy.
Iktorn:
Ostatnio jak się pytałem w ASO (na ostatniej wymianie czujników) to mówili że nie ma zamienników do i40. To dobrze :-) Pyt. ile sobie życzyli, bo oryginał ok. 400 zł/szt
dragonball:
Witam,
Posiadam i40 tourer z 2013r. Ostatnio zaczely swirowac czujniki parkowania. Na poczatku raz dzialaly a raz nie. Zaleznosc byla taka ze jak wilgotnosc byla wysoka(o co w UK nie trudno) to bylo zle a jak sucho to dzialaly dobrze. W serwisie niby nie widza tego problemu. Czy ktos co mial z tym problemy z czujnikami parkowania w i40 moze zajrzec na filmik i potwierdzic o co chodzi?
//www.youtube.com/watch?v=eJpurCZz_ME
kosmos2011:
Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj jest na górnej belce forum dodatkowo zaznaczona tłustą czcionką.
Usuń s z https to film się wyświetli.
dragonball:
@kosmos2011
Wiem ze ludzie pisza o problemach z czujnikami parkowania na zasadzie padly z przodu, padly wszytkie itd. zatem nie nieznalazlem zadnej odpowiedzi ktora wyjasniala by moj problem.
Jako ze u mnie te czujniki swiruja stwierdzilem ze opis obrazowy wiecej powie niz 100 slow opisu i kazdy kto mial z tym do czynienia bedzie wiedzial o co chodzi.
Jakby sprawa byla oczywista to mysle ze dealer hyundaja by to wylapal. Jako ze bez problemu naprawili mi kluczyk i sprzeglo (problem z biegami) - tak ze sie nie slizgaja.
Nawigacja
[#] Następna strona