Forum > Tucson JM
Tucson 2,0CRDI silnik kręci tylko do 3 tyś. obrotów
andrzej351:
w tym silniku innej przepustnicy nie ma.ta którą założyłem w zastępstwo swojej uszkodzonej działa ale mimo to silnikiem trochę zatelepie przy gaszeniu.zanim pojawiła się usterka wszystko chodziło i działało aksamitnie.
moja uszkodzona przepustnica jest już u fachowca i w środę będzie u mnie z powrotem.zamontuję i zdam relację ;-)
kosmos2011:
Andrzej masz chyba silnik ze zmienną geometrią łopatek turbiny VGT i wtedy jest przepustnica z elektroniką. Tam gdzie nie ma VGT jest przepustnica z podciśnieniem.
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
andrzej351:
w jednym z wątków do których linki podałeś jest pokazany zrzut z opisem problemu i objawach jakie się pojawiają gdy wystąpi usterka i błąd P2113.
https://www.dropbox.com/s/c6ziuoy2xk4vfyt/gds_2113.pdf?dl=0
z powyższego opisu wynika że problem jest z przepustnicą bo objawy są dokładnie takie jak w opisie.czyli EGR nie działa i jest limit paliwa.
w moim tusku jest VGT i przepustnica z elektroniką.
jutro wszystko się wyjaśni bo będę miał swoją zregenerowaną przepustnicę :-D
kosmos2011:
Wykasowałem te klapy bo myślę że jest tak jak piszesz. Podejrzewam że ta przepustnica na wymianę też była niesprawna teraz tylko czekać na tą zregenerowaną.
andrzej351:
gość od przepustnic gdy dziś do niego dzwoniłem powiedział mi że moja przepustnica i ta którą mi przysłał różnią się trochę układem scalonym i możliwe że właśnie to powoduje że jego przepustnica nie chce u mnie działać prawidłowo...
Nawigacja
[#] Następna strona