Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] przy około 2100 obr. wpada w rezonans
Hulltay:
Niestety i na szczęście:) mnie to jeszcze nie dopadło także nie wskaże Ci możliwości rozwiązania tego problemu, ale też jestem z tych którym spokoju nie dają wszelkie stukostrachy i tym podobne w samochodzie.
Tak na moje oko to może być któraś z poduch pod silnikiem ewentualnie skrzynią biegów. Tak mi się przypomniało, miałem podobny objaw w escorcie przy wybitej poduszce pod skrzynią.
Może tutaj (pokrewny temat, choć nie to samo) coś podpowie: http://hyundaiklub.pl/archiwum/printview.php?t=947&start=0&sid=d2bde958e7600cd7b6abb0a342b8774a
NieAmator:
sądze że to poduszki silnika przenosza drgania zobacz że w tym przedziale obrotów zaczyna turbina pracowac w sumie od 2k
chudy607:
--- Cytat: "Probably" ---jak w temacie przy około 2100 do 2200 obr. santek wpada w rezonans..
--- Koniec cytatu ---
tylko przy przyspieszaniu, tylko przy zwalnianiu (odpuszczonym gazie) czy w obu tych przypadkach?
Grzech61:
No i ja nie pomogę.Kolega sprawdzał - poduszki silnika,pompę,wymienił filtr paliwa i powietrza,a teraz mechanik mu zakomunikował,że jeszcze wtryski zostały.Chłopak się załamał,bo i roboty sporo,kasy nie mało,a efektu brak
stolek6:
Ja mam to samo niestety, tylko przy 1600-1800 obr. (tylko przyspieszanie ) Jezdze tak z tym juz prawie rok. Stawialem na poczatku ze to dwumasa. Ale przy remoncie skrzyni wymienialem sprzeglo ( na dodatek jednomasowe ) to trop upadl. Poduszki silnika/skrzyni sa ok mechanior co robil mi skrzynie ( dobry jest) sugeruje ze moze to byc ktorys przegub. Narazie po wszystkich przygodach z moim sf ( gasniecie , remont skrzyni ) nie chce mi sie wymieniac przegubu zeby to sprawdzic. Ale na wiosne musze zajrzec.
Nawigacja
[#] Następna strona