Forum > i30 GD
[i30 GD] xenony
piwi:
Ja mam u siebie i nie ma żadnych problemów. Jesteś pewien że masz niewadliwy zestaw? Nie spotkałem się nigdy z czymś takim a HIDy montowałem już w kilku samochodach.
Denny4:
--- Cytat: "peter0071" ---Witam,montował ktoś HID-y w nowym i30? Przy włączonym silniku żarniki tylko błysną i gasną ,przy zgaszonym silniku świecą prawidłowo. Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Czy reflektory napewno mają takie same gniazda ??
Kształt i ilość pinów może się zgadzać ale przypisanie poszczególnych pinów już nie.
Radzę Ci dobrze sprawdzić i porównać schemat elektryczny wersji bez i z xenonami.
Jak znam te forum jeden z stałych bywalców zaraz sypnie linkami i schematami elektrycznymi od świateł :mrgreen:
piwi:
Kolega nigdzie nie napisał, że ma reflektory przystosowane do xenonów. Jakby tak było to nie bawiłby się przecież w HIDy.
Jak dla mnie problem leżeć może po stronie samych HIDów a konkretnie przetwornic. Sprawdź zestaw na dowolnym, innym samochodzie.
Denny4:
Panowie powiem krótko.
Z szacunku do forum, administratora i kolegów tutaj szukających porady zakończmy ten żenujący temat.
Rozmowa o H...wym Idiotycznym Dziadostwie jest przynajmniej płytka, a pytania jak to zamontować żeby działało i gdzie to upchnąć w mojej skorupie są na tym forum totalnym FAUX PAS.
Przede wszystkim instalacja tego dziadostwa w świetle prawa jest nielegalna.
Trzeba wykazać się totalną nieodpowiedzialnością i brakiem szacunku do innych kierujących instalując to nielegalne badziewie.
Jeśli kogoś nie stać na samochód z lampami xenonowymi to na litość niech nie udaje że ma więcej niż w rzeczywistości.
Efekt jest zgoła odmienny i ludzie to widzą!
Szokujące jest beztroskie podejście do bezpieczeństwa na drodze.
dario_79:
Otóż to! Nieraz jak wracam wieczorem z pracy, albo rano jadę do pracy, to widzę "kołków" z takimi lampami. Cóż robię - włączam długie, niech zobaczą to co widzą inni gdy taki (nazwijmy to dobitnie) debil jedzie z przeciwka. Jeszcze lepiej, jak sobie podniosą odbłyśniki i myślą, że będą lepiej widzieć. Jak oni przegląd przechodzą?
Nawigacja
[#] Następna strona